Antena 3 CNN Politică Corina Crețu: Amnistia ar bloca fondurile europene

Corina Crețu: Amnistia ar bloca fondurile europene

Corina Crețu: Amnistia ar bloca fondurile europene
21 Ian 2019   •   17:44

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, luni, că o condiționare a fondurilor UE de respectarea statului de drept a generat o întreagă discuţie în cadrul Comisiei şi în Parlamentul European.

„A fost o discuţie întreagă şi în cadrul Comisiei şi în Parlamentul European legată de această legătură între fondurile europene şi respectarea statului de drept. Urmează să se ia o decizie în Consiliu. Eu cred că răspunde acestui principiu pe care îl avem foarte clar în Comisia Europeană şi Uniunea Europeană: toleranţă zero faţă de fraudă. Pe de altă parte, implementarea cu succes a tuturor proiectelor, dar şi respectarea valorilor şi principiilor Uniunii Europene.

Este evident. Atunci când o ţară vine în această familie vine şi cu drepturi, dar şi cu obligaţii. În calitate de comisar european, m-am luptat să fie pentru toate statele membre şi de asemenea să fie pe orizontală pentru că ideea la început a fost să fie numai asupra fondurilor de coeziune. Practic va fi afectat, dacă se va adopta de către Consiliu asupra tuturor fondurilor", a declarat Corina Creţu.

×
Subiecte în articol: Corina Cretu fonduri europene
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close