Antena 3 CNN Politică Corlăţean critică dur implicarea lui Băsescu în campania electorală: recurge la minciună

Corlăţean critică dur implicarea lui Băsescu în campania electorală: recurge la minciună

Corlăţean critică dur implicarea lui Băsescu în campania electorală: recurge la minciună
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Apr 2014   •   21:59

Preşedintele Traian Băsescu încalcă flagrant prevederea constituţională privind neutralitatea politică, arată ministrul de Externe Titus Corlăţean.

Şeful diplomaţiei susţine că şeful statului încalcă legea, participând şi implicându-se în campania electorală, după ce vineri seară Traian Băsescu le-a trasat candidaţilor la europarlamentare direcţiile de dezbatere.

"Preşedintele încalcă flagrant prevederea constituţională privind neutralitatea politică. Prin declaraţiile sale şi, în special, prin modul în care impune electoratului propria opţiune politică în alegerile europarlamentare, preşedintele devine participant activ la lupta politică, dovedind că nu este decât exponentul propriului grup de interese politice. Declanşând prin conferinţa sa de presă campania electorală înainte de termenul legal, preşedintele ne transmite, cu dispreţ, că se află mai presus de lege", afirmă ministrul Corlăţean într-un comunicat de presă remis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit ministrului, "preşedintele doreşte să impună nu o agendă a dezbaterii politice - ceea ce în ultimă instanţă poate fi eventual înţeles - ci, asemenea unui comisar sovietic, propriile sale opţiuni şi răspunsuri, dorind astfel să manipuleze opinia alegatorilor şi să creeze falsa impresie că în România este singurul care are răspunsuri şi că doar partizanii săi sunt vizionari şi dedicaţi interesului naţional".

De asemenea, Corlăţean spune că, modul cum Băsescu a abordat tema integrării Schengen şi cea a MCV dovedeşte că mai curând este interesat în blocarea evoluţiilor pozitive în aceste direcţii, pentru a putea folosi electoral neajunsurile astfel generate românilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că este importantă o prezenţă bună la euroalegeri, scrutin care va prefigura numele viitorului şef al Comisiei Europene, care poate fi socialistul Martin Schulz, pentru care "anexarea Crimeei era un fapt împlinit", sau popularul Jean-Claude Juncker.

Traian Băsescu a declarat că ar fi important de dezbătut în eurocampanie motivele pentru care să fie condusă Comisia Europeană, de acum înainte, de Jean Claude Junker sau de Martin Schultz, "mai ales dacă privim lucrurile prin prisma ultimelor declaraţii şi acţiuni ale socialiştilor".

×
Subiecte în articol: Titus Corlăţean campanie electorala
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close