Antena 3 Politică Corlăţean: Operaţiunea din Algeria s-a încheiat. Încă nu am primit informaţii despre modul în care a murit cetăţeanul român

Corlăţean: Operaţiunea din Algeria s-a încheiat. Încă nu am primit informaţii despre modul în care a murit cetăţeanul român

de G.S.    |    19 Ian 2013   •   17:22
Corlăţean: Operaţiunea din Algeria s-a încheiat. Încă nu am primit informaţii despre modul în care a murit cetăţeanul român
Sursa foto: Foto: Agerpres

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, sâmbătă, că autorităţile române nu au primit încă informaţii legate de modul în care a murit cetăţeanul român şi că ministrul algerian de Externe l-a informat, în ultima convorbire, că operaţiunea din Algeria este terminată.
   
Corlăţean a precizat că a avut, în cursul zilei de sâmbătă, patru sau cinci convorbiri telefonice cu ministrul algerian de Externe.
   
"Discuţia ultimă cu ministrul algerian de Externe ne-a adus ca informaţie finală, din păcate, vestea cea proastă, dar şi informaţia în legătură cu eliberarea unui grup mai mare de cetăţeni străini între care ar fi figura şi un cetăţean român şi faptul că operaţiunea din Algeria este practic terminată", a anunţat demnitarul român.
   
Corlăţean a spus că a apreciat cooperarea la cel mai înalt nivel a miniştrilor de Externe şi că, dincolo de alte discuţii  internaţionale, au cooperat în momente importante.
   
Premierul Victor Ponta a precizat, la rândul său, că familia românului ucis în Algeria a fost informată despre soarta acestuia.
   
"Ne-am făcut datoria de a informa familia. Nu mi-aş fi iertat dacă ar fi aflat o asemenea veste din presă. Am asigurat familiei şi consiliere psihologică", a spus premierul.
   
El a mai spus că trei dintre cetăţenii români sunt în custodia autorităţilor române şi, în cel mai scurt timp, vor ajunge în ţară iar al patrulea urmează să fie preluat de autorităţile române şi, ulterior, va urma aceeaşi procedură.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close