Antena 3 CNN Politică Costin Borc, propus la Economie, a primit aviz favorabil în comisii. "România are nevoie de reindustrializare"

Costin Borc, propus la Economie, a primit aviz favorabil în comisii. "România are nevoie de reindustrializare"

Costin Borc, propus la Economie, a primit aviz favorabil în comisii. "România are nevoie de reindustrializare"
16 Noi 2015   •   17:27

Costin Grigore Borc, propus ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, a primit aviz pozitiv din partea celor cinci comisii parlamentare care l-au audiat luni, cu 44 voturi "pentru" şi 0 voturi "împotrivă", parlamentarii ALDE abţinându-se de la vot.

Ministrul desemnat a afirmat la audieri că lipseşte o strategie a mineritului şi că România are nevoie de reindustrializare.

"Exportăm prea multă materie primă şi prea puţină materie procesată (...) Avem oameni competenţi, îmi pare rău să-i văd plecând şi aş vrea să-i văd că se întorc", a declarat Borc.

În privinţa turismului ministrul desemnat crede în potenţialul Deltei Dunării şi în cel al turismului balnear.

"Turismul actual este un turism de nişă. Trebuie să punem în valoare patrimoniul şi avem nevoie de oameni competenţi", a spus Borc.
Ministrul desemnat a arătat că lipsa şcolilor profesionale este o problemă la nivelul industriei, iar o şcoală de turism ar putea reprezenta o soluţie pentru un turism calificat.



Costin Grigore Borc, propus vicepremier și ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, este licențiat al Facultății de Energetică, Specializarea Hidroenergetică (1989), Universitatea Politehnica din București, instituție în cadrul căreia a absolvit și cursuri masterale. Acesta și-a obținut diploma de doctorat în economie la Universitatea din Wisconsin-Madison (2000).

Borc a fost șef al Cabinetului prim-ministrului Radu Vasile în perioada 1998 — 1999.

De asemenea, a lucrat timp de 15 ani în structurile companiei franceze Lafarge, începând din poziția de Project Manager în cadrul companiei Lafarge America de Nord (2000-2001). Timp de patru ani, a condus activitatea de agregate și betoane din cadrul Lafarge România, iar de la 1 aprilie 2006 a preluat un post de conducere în sediul central al companiei, de la Paris, ca director regional de dezvoltare și strategie.

Din iulie 2008, Borc a fost numit director general al Lafarge BFC Serbia, țară în care a devenit președinte al Consiliului Investitorilor Străini, în 2011. În 2013, și-a început mandatul de director general al Lafarge România, de la 1 septembrie 2013 preluând coordonarea tuturor operațiunilor locale ale Grupului Lafarge, structurate pe trei linii de afaceri principale — ciment, agregate, betoane.

Începând cu luna august a acestui an, Costin Grigore Borc a devenit Managing Director CRH România — noua denumire a companiei Lafarge.

Miniștrii propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș sunt audiați luni în comisiile de specialitate din Parlament, iar marți ar urma să primească votul de învestitură în plenul reunit.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close