Antena 3 CNN Politică ?Cotă de criză? la Senat: Kilolitru bugetar de benzină pentru nevoile lui Geoană

?Cotă de criză? la Senat: Kilolitru bugetar de benzină pentru nevoile lui Geoană

?Cotă de criză? la Senat:  Kilolitru bugetar de benzină pentru nevoile lui Geoană
Sursa foto: Mircea Geoana
17 Feb 2009   •   15:49

Conducerea Senatului a adoptat noile cote lunare de benzină puse la dispoziţia membrilor aleşi ai acestei Camere, dar şi pentru personalul de conducere. Cantităţile alocate sunt acelaşi ca în anii trecuţi, deşi anul 2009 a fost declarat ca unul al crizei şi reducerilor de cheltuieli bugetare. Tainul de combustibil variază între 1000 de litri pentru necesităţile lunare de transport ale preşedintelui Senatului, Mircea Geoană şi 250 de litri pentru maşinile de serviciu destinate personalului. Pe timp de iarnă combustibilul necesar maşinilor de teren este nelimitat, acelaşi regim fiind aplicat şi maşinilor folosite pentru delegaţii sau acţiuni de protocol.
În timp ce parlamentarii dezbat adoptarea unui buget de criză pe anul 2009, conducerea Senatului şi-a adoptata propriile ?cote de criză? pentru benzină. Preşedintele Senatului, social-democratul Mircea Geoană va dispune pentru propriile nevoi de 1000 de litri de benzină. La cabinetului preşedintelui acestei camere mai sunt detaşate alte două autoturisme de serviciu cu un tain de 450 de litri, în timp ce consilierii lui Geoană pot apela la serviciile unei alte maşini pentru care a fost alocată o cotă de 450 litri de benzină.
Membrii Biroului Permanent al Senatului şi cei patru lideri ai grupurilor parlamentare au avut grijă să-şi rezerve cantităţi substanţiale de combustibil pentru deplasările lor. Fiecare dispune, conform rangului, de câte un şofer, o maşină şi 750 litri benzină lunar. Totodată alte 4 autoturisme stau la dispoziţia membrilor Biroului, al liderilor grupurilor parlamentare şi şefilor de comisii parlamentare permanente ca maşini de schimb. Fiecare din aceste maşini au primit o cotă de 500 de litri.
Pentru cele patru grupuri parlamentare există 15 autoturisme, fiecare cu o cotă 350 de litri lunar, maşinile fiind repartizate în funcţie de importanţa dată de numărul de locuri parlamentare deţinut de fiecare grup. Senatorul de rând nu primeşte maşină de serviciu, dar are dreptul la 450 de litri de benzină lunar pentru exercitartea atribuţiilor sale în colegiul uninominal în care a fost ales.
La nivelul celor 16 comisii parlamentare au fost repartizate tot atâtea maşini cu un tain de 500 de litri. De un regim similar beneficiază şi cele 7 comisii parlamentare comune. Încă 16 autoturisme deservesc necesităţile membrilor comisiilor permanente, fiecare primind o cotă lunară de 400 de litri.
În total 78 de şoferi şi 97 de maşini stau la dispoziţia senatorilor în noua legislatură, în timp ce alţi 31 de şoferi şi 35 de maşini deservesc personalul de conducere al acestei camere legislative.
Cota secretarului general al Senatului, la nivelul liderilor de grup
În cee ce priveşte funcţionărimea, secretarul general Dan Vasiliu a avut grijă ca benzina consumată de el să fie pe măsura atribuţilor sale. 750 de litri lunar pot fi consumaţi de secretarul general al Senatului. Alţi 700 sunt atribuiţi secretarului adjunct. Personalul secretariatului lui Vasiliu au la dispoziţie 2 maşini cu 450 de litri drept cotă de benzină. Nici şefii de direcşii şi departamente nu au fost uitaţi, pentru ei fiind alocaţi cîte 350 de litri lunar.
De remarcat că în anumite cazuri regimul combustibilului ce poate fi consumat de maşinile Senatului este nelimitat. Această situaţie se aplică în cazul maşinilor de teren folosite de senatori pe timp de iarnă, a autoturismelor pentru delegaţii şi acţiuni de protocol şia mirobuzelor deţinute în parcul auto al Senatului.
Marius Vulpe,Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Senat benzina buget criza masini şoferi
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close