Antena 3 CNN Politică Cozmin Gușă se întoarce în PSD după 16 ani

Cozmin Gușă se întoarce în PSD după 16 ani

Cozmin Gușă se întoarce în PSD după 16 ani
28 Oct 2019   •   15:49

Unul dintre patronii Realitatea TV, - televiziune care și-ar putea pierde licența în zilele următoare - Cozmin Gușă s-a înscris în PSD. Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, cel care în urmă cu câteva luni a încercat și aducerea lui Florin Călinescu în rândurile social-democraților, dar s-a lovit de opoziția unora dintre liderii formațiunii. 

Tudorache a postat o fotografie cu Gușă alături de el și de Paul Stănescu.

 

Înscrierea lui Gușă (49 de ani) în PSD înseamnă de fapt o revenire a acestuia în formațiunea condusă de Viorica Dăncilă. Pentru că Gușă a fost în perioada 2001 - 2003 mâna dreaptă a lui Adrian Năstase în partid, adică secretar general al formațiunii. Ulterior, Gușă a "trâdat" și a trecut în PD-ul lui Traian Băsescu, a cărui campanie prezidențială a și condus-o pentru vreme. Ulterior, a fondat Partidul Inițiativa Națională (PIN) alături de Lavinia Șandru și Aurelian Pavelescu.

Cum cu PIN nu a reușit prea multe, Gușă a ajuns ,printr-o serie de tranzacții controversate, patron la Realitatea TV alături de Maricel Păcuraru - om de afaceri condamnat în dosarul Poșta Română. 

Decizia lui Gușă de a se alătura PSD are loc în contextul în care televiziunea pe care o patronează ar urma să intre în analiza CNA pentru prelungirea licenței de nouă ani care expiră. Societatea care deține licența Realitatea TV - Realitatea Media S.A.,  a intrat în faliment din cauza datoriilor uriașe pe care le are la stat. 

Unul dintre membrii CNA, Radu Herjeu, a acuzat în aceste zile presiunile la care ar fi supuși membrii CNA pe acest subiect, invocând un articol apărut pe site-ul televiziunii în care aceștia erau amenințați cu consecințe penale dacă nu vor prelungi licența Realitatea TV.

Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru mai dețin o televiziune, pe altă societate, Realitatea Plus. 

Gușă, patron, realizator și șef de federație

După plecarea lui Rareș Bogdan în rândurile PNL - devenind europarlamentar și prim-vicepreședinte al formațiunii - rolul de moderator pe tronsonul de prime-time a fost preluat parțial chiar de Gușă. Dacă Rareș Bogdan a fost în ultimii ani un susținător fățiș al președintelui Klaus Iohannis, Gușă a fost constant un critic al acestuia. 

Cozmin Gușă este și președintele Federației Române de Judo. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close