Antena 3 CNN Politică PNL: "Creșterea prețului carburanților poate fi temperată prin măsuri fiscale"

PNL: "Creșterea prețului carburanților poate fi temperată prin măsuri fiscale"

Creșterea prețului carburanților poate fi temperată prin măsuri fiscale, transmit liberalii.

PNL: "Creșterea prețului carburanților poate fi temperată prin măsuri fiscale"
Sursa foto: pixabay.com
de Silvia Preda    |    21 Iun 2022   •   16:53

PNL arată că Ministerul Finanțelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acționeze pentru a induce o scădere a prețului de la pompă.

"Creșterea prețului carburanților poate fi temperată prin măsuri fiscale. Ministerul Finanțelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acționeze pentru a induce o scădere a prețului de la pompă", transmit liberalii.

Potrivit PNL, în paralel este nevoie de analize din partea Consiliului Concurenței și a ANPC.

"Însă guvernul, în urma acestor rapoarte, poate interveni asupra prețului numai prin intermediul Ministerului Finanțelor (fie că vorbim de reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea prețurilor). Sunt măsuri ce țin de fiscalitate, nu de producție, nu de calitatea serviciilor. Ministrul Finanțelor, domnul Adrian Câciu, trebuie să prezinte o analiză publică asupra scenariilor de intervenție rapidă asupra prețului. Sunt necesare și analizele Consiliului Concurenței și ale ANPC.

E nevoie să privim toți cu responsabilitate și pragmatism problema prețurilor pe această piață și să ne asumăm cele mai bune măsuri fiscale în perioada imediat următoare", se mai arată în postarea PNL.

PSD: ”Guvernul trebuie să intervină pentru reducerea prețurilor la carburanți”

Stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie sunt variante care ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare, au transmis anterior social-democrații.

×
Subiecte în articol: carburanti preturi Ministerul Finantelor
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close