Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Atitudinea lui Barroso nu a fost una echilibrată, a recunoscut-o implicit chiar domnia sa

Crin Antonescu: Atitudinea lui Barroso nu a fost una echilibrată, a recunoscut-o implicit chiar domnia sa

Crin Antonescu: Atitudinea lui Barroso nu a fost una echilibrată, a recunoscut-o implicit chiar domnia sa
Sursa foto: Mediafax
09 Sep 2012   •   22:47

Președintele PNL Crin Antonescu a comentat și completat declarațiile făcute de Victor Ponta în ziarul austriac Die Presse, în care liderul PSD spune că atitudinea președintelui Consiliului European a fost una corectă și echilibrată pe parcursul referendumului de demitere a președintelui.

“Atitudinea domnului Barroso nu a fost una echilibrată, a recunoscut-o implicit chiar domnia sa acum câteva zile la o şedinţă a PPE, când s-a felicitat pentru intervenția din România. (...) Nu putem vorbi de o atitudine echilibrată, nici domnul Barroso nu pretinde asta. (...) Corect este cel puţin discutabil, pentru că din punctul meu de vedere maniera în care a fost abordată de la început situaţia din România, maniera de informare asupra lucrurilor care se petrec în România, nu poate fi catalogată drept una corectă”, a declarat „Crin Antonescu la Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor”, de la Antena 3.

Cu toate acestea, Crin Antonescu susține că înțelege motivele pentru care Victor Ponta a făcut o asemenea declarație. “Sunt întru totul de acord cu Victor Ponta şi cred că suntem cu toţii de acord că dincolo de cele întâmplate noi avem de lămurit şi de normalizat într-un fel relaţia cu dl. Barroso şi cu Comisia Europeană şi cu doamna Reding şi cu absolut toată lumea. Sunt absolut de acord, cred că asta este şi intenţia lui Victor Ponta, să nu sporim o ostilitate care a apărut şi care nu avea cum să nu apară, numai că (...) lucrurile astea se pot face pe baza restabilirii adevărului. Adică nu putem să câştigăm şi nu vom câştiga nimic dacă la un moment dat vom spune că totul ţine doar de PR. E drept PR-ul nostru a fost foarte prost. Este ceea ce am păcătuit noi și nu doar pe perioada referendumului, ci pentru că am avut o preocupare insuficientă de contacte externe timp de mai mulți ani”, a mai spus Crin Antonescu.

În interviul pentru Die Presse, Victor Ponta a declarat că imaginea proastă a guvernării sale în plan extern se datorează unui PR foarte slab și că nu este un caz similar cu cel din Ungaria. ”În primul rând, eu consider că noi am respectat Constituţia. În al doilea rând, Băsescu şi prietenii lui au făcut un PR excelent. Au înţeles că pe plan intern nu au nici o şansă, în condiţiile în care 88% dintre alegători au votat pentru debarcarea lui Băsescu. Astfel au început să facă atmosferă în străinătate şi le-a reuşit. Când spun asta nu mă refer la atitudinea domnului Barroso, care a fost una corectă şi echilibrată. M-a deranjat reacţia comisarului european Viviane Reding pe tema aderării României la Spaţiul Schengen. Acest aspect nu lezează doar Guvernul, ci şi întreaga Românie”, a spus Ponta.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII.



×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Victor Ponta
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close