x close

Crin Antonescu: Băsescu minte cu disperare. E o epavă politică, prin discurs, atitudine şi comportament

de M.Z.    |    S.T.    |    20 Iul 2012   •   18:03
Crin Antonescu: Băsescu minte cu disperare. E o epavă politică, prin discurs, atitudine şi comportament 534 Foto: Mediafax

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a susţinut, vineri după-amiaza, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

"Dorim să clarificăm lucruri de interes public. Am să încerc să o fac în termeni strict instituţionali", a spus preşedintele interimar, în debutul declaraţiei sale.

Iată cele mai importante declaraţii ale lui Crin Antonescu:

-Băsescu are ieşiri iresponsabile. Delirul iresponsabil al lui Traian Băsescu face rău României.

- În ieşirile de ieri ale lui Traian Băsescu, domnia sa a vorbit de lovitură de stat, de ticăloşi, trădători, limbaj politic pe care nu l-am mai auzit în România de la ultimele discursuri ale tovarăşului Nicolae Ceaşescu.

-Pe mine personal nu ma interesează câte telefoane speciale ale Traian Băsescu. În ţara asta există legi şi legile trebuie respectate. În ţara asta există oameni care au , la rândul lor, prin lege, obligaţia ca aceste legi să fie respectate.

-Legile din această ţară trebuie respectate.

-Echipamentele STS, instalate printr-o interpretare mai largă a noţiunii de preşedinte. Nu există doi preşedinţi în România.

-Am cerut întreruperea funcţionarii acestor echipamente speciale. În această perioadă, Traian Băsescu nu deţine niciuna dintre calităţile necesare pentru a folosi aceste servicii. Cred că directorul STS va luat act de acestă solicitare.

-N-am nicio îndoială că directorul STS înţelege exact ce şi de ce trebuie să facă în raport cu legea.

-Oprirea liniei înseamnă revenirea la normalitate.

-Legea este lege şi nu se aplică după cum crede Băsescu, ci în conformitate cu litera şi spiritul acesteia.

-Băsescu a răspuns, într-un mod ridicol, că foloseşte aceste echipamente pentru a vorbi cu SPP. Paza şi Protecţia lui Traian Băsescu este asigurată fără echipamente speciale.

- Ştiu că Traian Băsescu minte... şi minte cu disperare. Lovitura de stat este un lucru caraghios pentru români.

- Băsescu este o epavă politică prin discurs, atitudine şi comportament. Miza referendumului este ca întreaga Românie să fie salvată de la a ajunge o epavă


-Cred că domnul Băsescu ar trebui să renunţe măcar la un lucru: nu pe mine să încerce să mă intimideze şi să mă şantajeze.

-Dacă ameninţările cu puşcăria îi pot speria pe unii din diferite partide, pe mine Băsescu nu are cum să mă sperie.

-Nu intenţionez schimbarea din funcţii ale unor oameni.

-Nu am de gând să semnez niciun decret legat de domnul Iulian Fota. Nu eliberez din funcţie niciun consilier al lui Băsescu pe perioada de interimat. Domnul Fota îşi poate savura condiţia până la 29 iulie.

-Fota este consilierul prezidenţial pe motive de securitate şi nu m-am gândit nicio secundă să-l împiedic să participe la vreo şedinţă.
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati