Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Candidatul PSD la preşedinţie va avea probleme de credibilitate, dacă se menţine actuala coaliţie

Crin Antonescu: Candidatul PSD la preşedinţie va avea probleme de credibilitate, dacă se menţine actuala coaliţie

Crin Antonescu: Candidatul PSD la preşedinţie va avea probleme de credibilitate, dacă se menţine actuala coaliţie
Sursa foto: crin antonescu
03 Feb 2009   •   06:20

Discuţiile din ce în ce mai dese despre viitoarele alegeri prezidenţiale nasc controverse în sânul formaţiunilor din România. PSD a lansat ideea unui candidat unic, pentru ca apoi să propage sosirea unui Obama autohton, în sensul unui candidat surpriză.
Pe de altă parte, lupte se duc şi în cadrul PNL pentru numele ce să fie desemnat a se lupta cu eventualul candidat Traian Băsescu.
Referitor la eventualul candidat al Partidului Social Democrat, care să facă faţă unui conflict cu actualul preşedinte, formaţiunea politică va avea dificultăţi să găsească persoana potrivită, crede vicepreşedintele PNL Crin Antonescu. Acesta făcea referire la conflictul de interese în care s-ar regăsi partidul lui Mircea Geoană, dacă se menţine în coaliţia la guvernare.
"Nu ştiu ce se va întâmpla cu PSD, dar ce pot spune şi vede oricine este că dacă PSD rămâne în actuala formulă, în acest tip de colaborare cu Traian Băsescu şi cu PD-L, va avea o dificultate să desemneze şi să susţina un candidat în lupta cu Traian Băsescu. Nu că PSD nu ar avea oameni, ci că întregul partid, atitudinea partidului, discursul partidului, vor fi în contradicţie", a declarat Antonescu pentru Antena3.
Referindu-se la unele sondaje de opinie , Crin Antonescu amintea că "de când a câştigat Traian Băsescu acest mandat de preşedinte, aud că îl va câştiga şi pe al doilea. Nu sunt convins".
Cum unele zvonuri îl dau ca eventual candidat al PNL la prezidenţiale, Antonescu a explicat că este un ?om realist? şi că nu este ?într-atât de cotropit de vanitate" încât să-şi facă iluzii peste măsură în acest sens.
Politicianul a subliniat condiţiile esenţiale pentru viitoarele alegeri pentru preşedinte, în condiţiile în care ?prezidenţialele vor fi o lupta între David şi Goliat, pentru că este clar care sunt pârghiile, avantajele candidatului Traian Băsescu şi care sunt handicapurile contracandidatului său".
"Ce susţin de mai bine de doi ani de zile este că primul lucru pe care un partid - anume PNL - trebuie să-l facă este să propună altceva şi pe altcineva decât Traian Băsescu. Să propuna pe altcineva este primul pas, prima victorie", a adăugat Antonescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close