Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Cel mai probabil, PNL va face o alianţă cu PSD

Crin Antonescu: Cel mai probabil, PNL va face o alianţă cu PSD

Crin Antonescu: Cel mai probabil, PNL va face o alianţă cu PSD
13 Oct 2008   •   21:45

Premierul Tăriceanu a discutat, luni seară, timp de 30 de minute, cu preşedintele Traian Băsescu, despre salariile unor bugetari mai norocoşi decât alţii. Întâlnirea dintre cei doi rivali politici, care a avut loc la Palatul Cotroceni, vine pe fondul unui teribil scandal declanşat de presă care a dezvăluit că unii directori de agenţii ale statului câştigă chiar şi de 70 de ori mai mult decât un bugetar de rând. În unele agenţii, raportul dintre şefi şi angajaţi este de 1 la 1, iar în altele, organigrama seamănă cu un arbore genealogic. Sunt doar câteva privilegii scoase la iveală de presă cu două săptămâni înainte de campania electorală.
Pe fondul scandalului privind salariile unor bugetari, au reapărut speculaţiile privind alianţele post-electorale. Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că i-ar plăcea ca liberalii să se poată alia, din nou cu, PD-L, dar, cel mai probabil, vor face o alianţă cu PSD. Social-democraţii sunt mult mai rezervaţi. Vicepreşedintele PSD, Viorel Hrebenciuc spune, într-un interviu, că PSD-ului i-ar plăcea să se alieze tot cu PSD. Acesta nu exclude, însă, ca social-democraţii şi conservatorii să bată palma doar cu UDMR. Invitat în cadrul emisiunii Ştirea Zilei, vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat că i se pare revoltător ca soarta României să fie discutată din perspectiva alianţelor politice.
Între timp, discuţiile privind nocivitatea votului uninominal au reapărut în declaraţiile unor analişti. Cristian Diaconescu este de părere că, "într-un stat de drept, în condiţiile în care, cu două săptămâni înainte de alegeri, am intra într-o criză constituţională şi nu am mai şti pe ce bază să organizăm alegerile, România ar avea de suferit. S-ar intra într-un haos politic". Acesta susţine că alegerile vor avea loc, însă vor exista multe elemente de confuzie.
Un alt subiect discutat de invitaţii Gabrielei Vrânceanu Firea a fost declaraţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, în legătură cu garantarea depozitelor populaţiei până la 50.000 de euro. "Eu nu aş separa, în asemenea momente, chestiunile economice de chestiunile politice. Într-o lume ca a noastră, de multă vreme, aceste lucruri se împletesc", a declarat, în cadrul emisiunii, Crin Antonescu, referindu-se la declaraţiile guvernatorului BNR. Potrivit vicepreşedintelui PNL, politicienii joacă un rol extrem de important în actuala criză financiară. "Gradul de responsabilitate sau de iresponsabilitate, exact în asemena situaţii se măsoară şi poate, din păcate, să facă mai mult rău decât pot face evoluţiile economice în sine", mai susţine Antonescu.
Declaraţiile guvernatorului au venit pe fondul îngrijorărilor că garantarea depozitelor va rămâne la 20.000 de euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close