Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Dacă voi câştiga preşedinţia României, nu concep decât un singur mandat (VIDEO)

Crin Antonescu: Dacă voi câştiga preşedinţia României, nu concep decât un singur mandat (VIDEO)

Crin Antonescu: Dacă voi câştiga preşedinţia României, nu concep decât un singur mandat (VIDEO)
Sursa foto: crin antonescu
23 Mar 2009   •   22:46

?Dacă voi candida, eu nu concep decât un singur mandat. Am avut preşedinţi care au câştigat şi din a doua zi au început să îşi facă campanie electorală? a spus Crin Antonescu luni seară la Sinteza Zilei.

El a explicat că dacă va reuşi să devină preşedintele României îşi va afirma dorinţa de a avea un singur mandat, tocmai pentru ca lucrurile pe care le va face în cei cinci ani să nu fie interpretate din punct de vedere electoral.

?Un mandat de cinci ani este suficient cuiva care vrea să spună şi să facă ceva la preşedinţia română? a spus Antonescu.



Prin acţiunile şi declaraţiile sale, proaspătul preşedinte al PNL ar putea deveni primul candidat atipic la preşedinţia României. Unul care afirmă că nu este încă pregătit, dar face tot ce poate pentru a se pregăti pentru o astfel de provocare, unul care afirmă că a conduce o ţară este un lucru greu, dar că ?o înfiorare? în faţa acestui lucru nu strică.

Antonescu a adus schimbarea în PNL. ?Am citit presa după congres şi într-un anume sens m-am speriat pentru că am constatat câtă speranţă există în societatea românească în legătură cu orice adiere de schimbare? a declarat el luni seară.

Întrebat dacă va constitui el o variantă viabilă la modelul promovat de Traian Băsescu, preşedintele PNL crede că "în România nu un om, fie el şi preşedintele poate să facă ordine. În România construcţia trebuie să fie făcută de către foarte mulţi oameni, de foarte multe instituţii."

"S-ar putea să facem mari năzbâtii considerând că reprezentăm poporul, şi avem aici exemplul lui Traian Băsescu" a declarat Antonescu, spunând despre preşedinte că este "un om politic suficient de abil, dar care a dovedit că este incapabil să facă ceva creator pentru societatea care i-a dat voturile. Singurul lucru bun pe care l-a făcut este că a indicat corect de la amvonul prezidenţial bolile reale ale politicii româneşti."

Sintetizând într-o frază motivaţia pentru care va candida împotriva lui Băsescu la prezidenţiale, Antonescu a declarat: "Traian Băsescu în posesia unui al doilea mandat este un pericol evident şi eminent pentru regimul democratic din România".

PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/sinteza_zilei




Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu presedinte PNL
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close