Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: ?Drama României este diferenţa dintre tun şi bici?

Crin Antonescu: ?Drama României este diferenţa dintre tun şi bici?

Crin Antonescu: ?Drama României este diferenţa dintre tun şi bici?
Sursa foto: Crin Antonescu
23 Dec 2009   •   12:41

Crin Antonescu a făcut miercuri, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, o pledoarie prin care susţine rolul important pe care îl are opoziţia, mai ales în contextul politic actual din România. El a făcut de altfel o paralelă între gestul făcut de premier, pe care nu l-a numit în discurs, care a cumpărat de la un târg de produse tradiţionale un bici, spunând ?Să punem biciul pe parlamentari? şi cel al fostului lider rus, Boris Elţân, care a ordonat un asalt cu tunuri împotriva comuniştilor din parlament, în 1993.

?Drama României este diferenţa dintre tun şi bici?, a afirmat Crin Antonescu. El a făcut aluzie la colaborarea strânsă dintre Traian Băsescu şi Emil Boc şi punând în evidenţă diferenţa dintre un lider care îşi pune în aplicare propriile decizii şi unul care ?preferă să facă lucrurile cu mâna altuia?.

Crin Antonescu este de acord că este necesară o modernizare a statului, dar a atras atenţia că, în momentul de faţă, România are nevoie de o opoziţie puternică. El a subliniat faptul că, în caz contrar, riscăm ca această modernizare să se facă după voinţa lui Traian Băsescu, ajutat de un partid unic.

?Suntem în faţa unui pericol pentru statul de drept, generat de faptul că restul societăţii din România nu are suficientă forţă pentru a rezista şi apăra principii pentru care acum 20 de ani au murit oameni?, a spus preşedintele Partidului Naţional Liberal.

http://videonews.ro/members/action/viewvideo/32967/Crin-Antonescu-Drama-Romaniei-este-diferenta-dintre-tun-si-bici/

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close