Antena 3 Politică Crin Antonescu este noul Preşedinte al Senatului şi al doilea om în stat

Crin Antonescu este noul Preşedinte al Senatului şi al doilea om în stat

de L.D.    |    03 Iul 2012   •   18:02
Crin Antonescu este noul Preşedinte al Senatului şi al doilea om în stat
Sursa foto: Foto: Mediafax

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Senatului. Antonescu a fost ales cu 73 de voturi "pentru", iar un vot a fost anulat. Votul a fost secret, pe buletine.

Acesta a declarat, după anunţul că a fost ales în această funcţie, că va face ceva mai mult pentru demnitatea şi calitatea Parlamentului.
   
Întrebat care va fi prima măsură pe care o va lua, el a răspuns: "Deocamdată, până la apariţia în Monitorul Oficial, nu am pe deplin această calitate. Imediat cum o voi avea, o să ne întâlnim, o să vorbim mai pe larg şi o să vă vorbesc inclusiv despre aceste lucruri".
   
Referitor la alegerea sa în această funcţie, Crin Antonescu a afirmat că "este o situaţie politică foarte fluidă, o dinamică accelerată".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că şedinţa reunită a Camerelor legislative va fi reluată, dar că el nu va conduce această şedinţă, chiar dacă a fost ales preşedinte al Senatului, pentru că decizia nu a apărut în Monitorul Oficial.
   
El a precizat că Biroul Permanent al Senatului a decis ca vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru să reprezinte la prezidiu acest for legislativ.

Senatorul PNL Mario Oprea a anunţat că grupurile senatoriale ale USL îl propun pentru şefia Senatului pe Crin Antonescu. După revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Vasile Blaga, a fost făcută această propunere.
   
Crin Antonescu a fost singura propunere formulată în plen, din partea grupurilor USL, celelalte grupuri nefăcând propuneri. Votul a fost făcut cu  buletine de vot, iar PDL nu a participat la şedinţă.


Preşedintele PDL Vasile Blaga a fost revocat, astăzi, din funcţia de preşedinte al Senatului, cu 70 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Acesta a anunţat, marţi, că va face plângere penală împotriva lui Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, deoarece actul semnat astăzi, privind suspendarea şefului Senatului, este unul ilegal.

×
Subiecte în articol: vasile blaga presedintele Senatului vot

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close