Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Există o probabilitate de 55% ca moţiunea să nu treacă

Crin Antonescu: Există o probabilitate de 55% ca moţiunea să nu treacă

Crin Antonescu: Există o probabilitate de 55% ca moţiunea să nu treacă
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Oct 2010   •   19:52

Au mai rămas trei zile până când se va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc. Şansele ca moţiunea să nu treacă sunt mai mari, spune acum liderul liberalilor în timp ce social democraţii sunt foarte încrezători în reuşită. Conducerea PDL se reuneşte, duminică seară, pentru a pune la cale strategia în faţa moţiunii de cenzură a Opoziţiei.

Opoziţia mai are la dispoziţie doar câteva zile pentru a convinge 24 de parlamentari să voteze moţiunea de cenzură care ar duce la căderea Guvernului Boc. Când vine vorba de şansele moţiunii, opoziţia are păreri diferite. Liberalii spun că mai degrabă Guvernul rămâne în funcţie, în vreme ce PSD se bazează pe sentimentul că Boc va fi demis.

„Aş spune că în momentul ăsta, aşa cum se prezintă lucrurile, e o probabilitate de 55 % ca moţiunea să nu treacă. Cred că şansele ei ar fi fost sau ar fi mai mari pentru că în fond mai e timp, dacă noi opoziţia am fi lucrat la soluţii alternative”, consideră Crin Antonescu.

Între timp, democrat-liberalii îşi trec în revistă voturile pe care pot conta. Probleme sunt chiar şi în rândul propriilor parlamentari.

Oficial, UDMR va vota alături de partenerii de coaliţie. Însă membrii Uniunii spun că nu ar refuza intrarea la guvernare alături de PSD'+PC şi PNL, dacă moţiunea ar trece.

 

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close