Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Intervenţia lui Traian Băsescu a fost nepotrivită

Crin Antonescu: Intervenţia lui Traian Băsescu a fost nepotrivită

Crin Antonescu: Intervenţia lui Traian Băsescu a fost nepotrivită
de M.T.    |    10 Iun 2013   •   16:01
Declaraţiile lui Traian Băsescu referitoare la revizuirea Constituţiei au fost făcute într-un moment nepotrivit, consideră preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

„Preşedintele are dreptul la o opinie, are dreptul de a-şi comunica public această opinie, în ocazii pe care are dreptul să le aleagă. Din punctul meu de vedere, a fost nepotrivit ca la această ceremonie de învestire a judecatorilor Curţii Constituţionale să vorbească despre aşa ceva. E alegerea lui, dar eu consider că a fost nepotrivit”, a spus Antonescu.

„Explicaţia pe care eu o găsesc acestei nepotriviri este în convingerea şi obişnuinţa preşedintelui de a da mandate Curţii Constituţionale, din convingerea, din obişnuinţa că opiniile domniei sale să se transforme în hotărâri ale Curţii. Ceea ce sper să nu se întâmple, pentru că nu e normal”, a continuat liderul USL.

Antonescu a precizat că nu are deloc emoţii în privinţa proiectului de revizuire a Constituţiei şi că nu are niciun motiv să împărtăşească opinia lui Traian Băsescu.

„Nu am cum să împărtăşesc părerea preşedintelui. Statul nu este blocat cu nimic de elementele discutate până acum. Dimpotrivă, unul din motivele revizuirii este să preîntâmpinăm situaţii de criză şi chiar de blocaj care au intervenit între instituţii ale statului, a încheiat preşedintele Senatului.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close