Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: ?L-am votat pe Băsescu, dar nu accept să fiu decor la montajul său literar-artistic?

Crin Antonescu: ?L-am votat pe Băsescu, dar nu accept să fiu decor la montajul său literar-artistic?

Crin Antonescu: ?L-am votat pe Băsescu, dar nu accept să fiu decor la montajul său literar-artistic?
Sursa foto: Crin Antonescu
16 Sep 2009   •   13:27

Discursul preşedintelui Taian Băsescu ţinut ieri în faţa plenului reunit al Parlamentului a fpost criticat dur miercuri de către liderul PNL Crin Antonescu. Liberalul l-a comparat pe şeful statului cu fostul ?conducător mult-iubit?, Nicolae Ceuaşescu, atât din punct de vedere al retoricii, dar şi al realizărilor însuşite în numele altora. În opinia preşedintelui PNL, în loc să ţină un discurs despre starea naţiunii, Băsescu a ţinut un bilanţ al propriului mandat, ?un monolog electoral? menit să dea semnalul intrării sale în campania electorală pentru un nou mandat la Cotroceni. Antonescu a recunoscut că în 2004 a votat la alegeri pentru Băsescu, dar a cerut românilor ca la patru ani de atunci, să facă dovadă cu nu stau smirnă în faţa acestuia precum Emil Boc sau Elena Udrea şi să arate că nu doresc să mai trăiască într-o astfel de Românie.

?Ieri am trăit una din cele mai triste zile din istoria politică a României din ultimii 20 de ani. După cum s-a constatat ieri Traian Băsescu şi-a deschis campania electoral. Mesajul pe care domnia sa a dorit să-l transmită este copleşitor. Într-adevăr dacă va mai obţine încă un mandat de preşedinte aşa va arăta viaţa noastră? a comentat ironic Antonescu tabloul pesimist zugrăvit ieri de către şeful statului în Parlament cu privire la starea naţiunii.

Liderul PNL şi-a justificat părăsirea plenului în timpul discursului prezidenţiale prin plictisul şi sial provocată de expunerea lui Băsescu care i-ar fi dat impresia că asistă la mai vechile monologuri de patru ore ale fostului ?conducător mult-iubit?, perceput ca ?bun la toate? şi ?providenţial?, Nicolae Ceuaşescu.

?Eu nu doresc să trăiesc într-o astfel de Românie. Cei care doresc să trăiască aşa să-l voteze pe Traian Băsescu. Am avenit la mesajul preşedintelui, mi-am chemat colegii de partid din respect pentru instituţia prezidenţială, pentru Parlament. După 50 de minute am plecat liniştit pentru că m-am plicitisit şi nu am văzut aşa ceva de la Nicolae Ceauşescu încoace. Am plecat ca un om normal pentru că nu mă interesează ce dă bine. Nu accept să fiu decor la montajul literar-artistic Băsescu Boc-Mircea Geoană? a explicat Antonescu propriul comportament.



El l-a acuzat pe şeful statului că prin expunerea de ieri şi-a însuşit ca realizări proprii, lucruri făcute de alţii, şi că se fereşte să vadă realitatea în care trăiesc românii, înconjurându-se cu cea oferită de proprii săi oameni şi apropiaţi.

?Sunt un roman care l-a votat pe Traian Băsescu şi ca român îl judec deja. Minte de 5 ani , minte în bilanţ, trebuie sa plece. Aşa cum am aflat încă din 2004, îi place să se uite în oglindă şi se consideră un preşedinte bun, dar un şef de stat nu trebuie să se uite în oglinda şi să aibă fantezii de preşedinte bun, ci să constate că românii traiesc prost, mai prost decât la începutul mandatului său de preşedinte? a subliniat Antonescu.

Candidatul PNL la prezidenţiale l-a provocat pe Băsescu la o confruntare ?faţă în faţă? pe problemele ţării, invitându-l să nu se mai mulţumească cu propriile monologuri ţinute cu Emil Boc sau Elena Udrea ?în poziţie de drepţi?.

"Dar nu o sa aibă curaj", a susţinut Antonescu.

El a apreciat că dacă Băsescu va mai câştiga un mandat, România nu va mai avea Parlament, ci o Mare Adunare Naţională, cu legi făcute după bunul plac al unei singure persoane, fără nici un fel de dezbatere, studii de impact sau negociere şi cu discursuri lungi ale "liderului providenţial".

?Nu mă numar printre ei şi nu cred că 22 de milioane de români stau în această poziţie. Traian Băsescu a luat doar pulsul oamenilor din jurul său şi a văzut că se trăieşte bine. Fetele sale sunt realizate, au case luxoase, sunt bine plătite, frăţiorul are afaceri prospere, doamna Udrea o duce al dracului de bine şi doamna Ridzi, şi domnul Berceanu şi Bercea Mondialu. Cum rămâne cu restul oamenilor care nu stau smirnă atunci când cântă sau declamă domnul Băsescu?? a conchis Antonescu.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close