Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu, la Congresul PNL: Votul pe listă este antipatic multora, dar necesar (VIDEO)

Crin Antonescu, la Congresul PNL: Votul pe listă este antipatic multora, dar necesar (VIDEO)

Crin Antonescu, la Congresul PNL: Votul pe listă este antipatic multora, dar necesar (VIDEO)
05 Mar 2010   •   13:48

Congresul PNL a început la Palatul Parlamentului. Cei aproape 1.500 de delegaţi se vor pronunţa dacă sunt de acord sau nu cu propunerea lui Crin Antonescu - alegerea conducerii partidului pe liste, nu prin vot uninominal, aşa cum doreşte Ludovic Orban. Actualul prim-vicepreşedinte al partidului s-a înscris în cursa pentru preşedinţia PNL.

La începutul Congresului, actualul lider al PNL a susţinut un discurs în care a vorbit despre votul pe listă, despre unitatea partidului şi despre viziunea pe care o are pentru PNL în cazul în care va fi reales în funcţia de preşedinte al partidului.

Antonescu a declarat că votul pe listă este antipatic multora din partid şi în principiu nici el nu îl preferă dar în actualul context această formulă i se pare necesară.

"Am preferat să vin şi să spun răspicat în faţa dumneavoastră că acesta este proiectul meu politic, decât în spatele unei împăcări cvasi-generale, pe forma vechiului Statut, să caut să fac acelaşi lucru fără a avea legitimitatea explicită a deciziei dumneavoastră", a declarat Crin Antonescu.

"Nu este nimic mai democratic decât a vă cere tuturor să vă pronunţaţi deschis asupra acestui proiect. Eu am crezut întotdeauna şi cred că un lider politic are o misiune foarte grea pentru că el trebuie să fi, în acelaşi timp, idealist şi pragmatic", a mai spus Antonescu.

CRIN ANTONESCU LA CONGRESUL PNL


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Congres PNL vot lista
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close