Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: "Nu aş avea nimic împotrivă să îl desemnez pe Băsescu prim ministru, dacă voi ajunge preşedinte"

Crin Antonescu: "Nu aş avea nimic împotrivă să îl desemnez pe Băsescu prim ministru, dacă voi ajunge preşedinte"

Crin Antonescu: "Nu aş avea nimic împotrivă să îl desemnez pe Băsescu prim ministru, dacă voi ajunge preşedinte"
de O.P.    |    22 Mai 2013   •   06:27

Crin Antonescu a declarat la un post de televiziune că dacă ar fi preşedinte nu ar avea nimic împotrivă să îl numească pe Traian Băsescu prim ministru.

Singura condiţie este ca acesta să fie propunerea partidului care va câştiga alegerile. Preşedintele PNL crede însă că şansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici.

Mai mult, el doreşte ca legislaţia să fie schimbată astfel încât preşedintele ţării să nu mai fie implicat atât de mult în numirea premierului.

"Un partid care castiga alegerile parlametare sa vina la mine sa sa-mi spuna. Noi am castigat alegerile parlamentare, domnul Traian Basescu este candidatul nostru oficial pentru funcţia de prin ministru. In acel moment domnul Traian Basescu ar fi desemnat prim mistru al Romaniei. Desemnarea nu este o operatiuniune cu caracter subiectiv: presedintele trebuie doar sa ia nota de alegerea pe care au facut-o cetaţenii", a declarat preşedintele Senatului.

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close