Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Nu candidez în tandem!

Crin Antonescu: Nu candidez în tandem!

Crin Antonescu: Nu candidez în tandem!
Sursa foto: Crin Antonescu
19 Feb 2009   •   15:23

Deputatul PNL Crin Antonescu a declarat joi, că va candida pentru preşedinţia PNL singur și nu în tandem cu Ludovic Orban.
"Este o competiţie care nu înseamnã un război. Candidatura mea nu înseamnă că i-am declarat război domnului Tăriceanu", a explicat Crin Antonescu. El a precizat că beneficiază de sprijinul a 27 de organizații județene PNL.
Referindu-se la ipoteza unei colaborări cu vicepreședintele Ludovic Orban, Antonescu a spus glumeț, că, dacă ar avea dorinţe de "tandem" sau de "cuplu", atunci acestea ar fi pentru alte persoane şi nu pentru Ludovic Orban.
"Relaţia mea cu Orban e una colegială, dar între doi indivizi. Nu suntem la tandem. Eu dacă aş avea dorinţe de tandem sau de cuplu, vă asigur că aş exprima dorinţe în legătură cu alte persoane, categoric de alt sex decât Orban. Eu nu am astfel de dorinţe, candidatura mea e una individuală, nu candidez în tandem. Eu vă vorbesc de o susţinere oficială pentru candidatul Crin Antonescu semnată de preşedinţii acestor organizaţii. Orban e probabil susţinut pentru o altă funcţie în conducerea partidului, şi mi se pare absolut normal. Eu vorbesc de funcţia de preşedinte", a precizat Antonescu.
Antonescu și-a prezentat o parte din obiectivele pe care și le-a propus în calitate de candidat la președenția PNL : apărarea regimului democratic din Romania, în fața tendințelor președintelui Băsescu "de a promova un sistem vechi prin demagogie, populism, birocrație și ineficiență", dar și remedierea crizei prin care trec clasa politică și instituțiile.
"Suntem în fața unei uriașe demisii a electoratului care înseamnă un absenteism majoritar la referendum organizat de Băsescu, la alegerile locale și parlamentare, în ciuda faptului că în primul caz președintele a făcut apeluri aproape disperate pentru exercitarea dreptului de vot, în ciuda faptului că alegerile locale au fost de interes imediat și în ciuda faptului că la alegerile parlamentare am avut un element de noutate și am fi crezut că este și de atracție. (...) Asta prezintă o amenințare majoră pentru regimul democratic în sine putem vorbi din ce în ce mai puțin despre democrație, cu cât avem mai puțini cetățeni care votează", a declarat Antonescu.
Vedeţi aici transcriptul conferinţei susţinute de Crin Antonescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close