Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Parlamentul democratic, o amintire. PNL pregăteşte o moţiune de cenzură

Crin Antonescu: Parlamentul democratic, o amintire. PNL pregăteşte o moţiune de cenzură

Crin Antonescu: Parlamentul democratic, o amintire. PNL pregăteşte o moţiune de cenzură
Sursa foto: crin antonescu
15 Sep 2009   •   17:07

Preşedintele PNL a anunţat marţi că parlamentarii liberali nu vor participa la şedinţa în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe cele trei legi, cea a salarizării unitare, cea a educaţiei şi cea care priveşte restructurarea agenţiilor guvernamentale. Motivul pentru care liberalii vor părăsi şedinţa este, potrivit lui Antonescu, faptul că executivul nu respectă Constituţia atunci când îşi asumă răspunderea pe trei pachete de legi, din domenii diferite, şi nu pe unul singur. Mai mult, procedura prin care Guvernul doreşte să adopte aceste legi îi nemulţumeşte pe liberali, care au cerut în repetate rânduri supunerea lor dezbaterii publice.

Antonescu a arătat că parlamentarii PNL se vor afla în parlament pe durata acestei şedinţe, pentru a pregăti textul unei moţiuni de cenzură, dar şi sesizarea Curţii Constituţionale cu privirea asumarea răspunderii pe cele trei legi.

Liberalul a deplâns soarta Parlamentului, a cărui majoritate, de ziua democraţiei, comite ?un gest politic prin care parlamentul democratic rămâne doar o amintire?.



Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close