Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: PNL ori obţine postul de premier, ori intră în opoziţie

Crin Antonescu: PNL ori obţine postul de premier, ori intră în opoziţie

Crin Antonescu: PNL ori obţine postul de premier, ori intră în opoziţie
01 Dec 2008   •   17:15

După ce Antena3.ro a anunţat în exclusivitate că PSD şi-a stabilit planul negocirilor pentru viitorul Guvern, fiind interesaţi de postul de premier, de şefia Senatului şi de trei ministere (externele, internele, justiţia) şi PNL pare să-şi fi făcut planul pentru discuţiile complicate ce vor urma. Crin Antonescu a declarat că liberalii nu trebuie să ajungă obligatoriu la guvernare şi că vor accepta acest lucru doar dacă le vor fi respectate câteva cerinţe exprese.
Astfel, Crin Antonescu a declarat pentru Evenimentul Zilei că "PNL va fi sau nu la guvernare în funcţie de asumarea de către un partener din celelalte partide a programului nostru anti-criză." Mai mult Antonescu a ţinut să precizeze că eventualul partener al PNL "va trebui să accepte formula unui premier liberal, care este evident Tăriceanu."
Cum preşedintele Traian Băsescu a anunţat că în nici un caz nu-l va nominaliza pe actualul premier, liderul PNL Călin Popescu Tăriceanu, este de aşteptat ca la această ultimă cerinţă liberalii să renunţe. Totuşi, declaraţiile lui Crin Antonescu sugerează că negocierile din zilele următoare vor fi extrem de dure, fiecare partid încercând să obţină cât mai multe posturi în viitorul Guvern.
Şi PD-L a anunţat că va începe de marţi negocierile pentru formarea viitorului Guvern, liderul domocrat-liberal Emil Boc susţinând că prima opţiune a partidului este o alianţă cu PNL. Mai mult, Boc a declarat că îşi va da demisia dacă PD-L nu intră la guvernare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: negocieri guvern Crin Antonescu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close