Crin Antonescu rămâne şef la Senat. Curtea Constituţională a respins sesizarea PDL

de M.Z.    |    27 Sep 2012   •   15:10
Crin Antonescu rămâne şef la Senat. Curtea Constituţională a respins sesizarea PDL Foto: Agerpres

Plenul Curţii Constituţionale din România (CCR) a decis, joi, că şef al Senatului va rămâne în continuare Crin Antonescu, după ce judecătorii CCR au respins sesizarea PDL privind hotărârea prin care Vasile Blaga a fost înlocuit de la şefia Camerei.

Miercuri, CCR a amânat pentru joi decizia în cazul sesizării de neconstituţionalitate care a fost formulată de Partidul Democrat Liberal (PDL), privind hotărârea prin care Vasile Blaga a fost înlocuit de la şefia Senatului, potrivit Mediafax.

Sesizarea se referea la neconstituţionalitatea dispoziţiilor unor articole din Regulamentul Senatului, precum şi ale câtorva hotărâri din Plenului Senatului, formulate de 28 senatori aparţinând Grupului parlamentar al PDL.

Pe 14 septembrie, grupul parlamentar al senatorilor democrat-liberali a depus la Curtea Constituţională o sesizare privind hotărârea prin care Vasile Blaga a fost înlocuit de la şefia Senatului.

Democrat-liberalii au contestat la CC hotărârea, de la începutul lunii iulie, de înlocuire a lui Blaga, însă la acel moment a fost respinsă ca fiind inadmisibilă, în condiţiile în care Guvernul luase prin ordonanţă de urgenţă competenţa de control a magistraţilor constituţionali în privinţa hotărârilor Parlamentului.

Pe 3 iulie, liderul PDL Vasile Blaga a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului, în această poziţie fiind ales preşedintele PNL Crin Antonescu.
x close