Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu, reales preşedinte al PNL. Ludovic Orban, învins fără drept de apel (VIDEO)

Crin Antonescu, reales preşedinte al PNL. Ludovic Orban, învins fără drept de apel (VIDEO)

Crin Antonescu, reales preşedinte al PNL. Ludovic Orban, învins fără drept de apel (VIDEO)
Sursa foto: pnl
06 Mar 2010   •   14:30

Crin Antonescu a fost reales în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. El l-a întrecut detaşat pe principalul său contracandidat, Ludovic Orban.

Astfel, Crin Antonescu a obţinut 986 voturi iar Ludovic Orban, 357. A crescut numărul voturilor anulate la 37. Viorel Cataramă s-a retras din cursă. Iată cum s-au desfăşurat alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL.


Ora 17.25
S-au renumărat voturile pentru o recalibrare. Crin Antonescu a obţinut 986 de voturi, iar Ludovic Orban, 357. A crescut numărul voturilor anulate.

CRIN ANTONESCU, REALES ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL PNL


Ora 16.55


Crin Antonescu a fost reales în funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Liberal. După numărarea tuturor voturilor, Crin Antonescu a obţinut 1114 voturi, Ludovic Orban, 357, iar 16 voturi au fost anulate.
Ora 16.42

După 500 de voturi numărate (o treime din totalul voturilor), 400 merg la Crin Antonescu, iar 100 la Ludovic Orban.

Ora 16.40
Cele patru urne au fost transportate în vederea numărării voturilor.


Ora 16.05
S-a încheiat procedura de vot şi a început numărarea lor. Au fost închise o parte din cele patru urne de vot. A mai rămas deschisă o urnă pentru cei intârziaţi.

Ora 14.20
Liberalii au început să voteze pentru alegerea preşedintelui PNL, după ce o parte dintre invitaţii care urmau să ia cuvântul au renunţat, la propunerea lui Crin Antonescu. Tot pentru ca votul să meargă mai repede, şi pentru ca unii delegaţi să poată pleca spre casele lor, s-a hotărât să voteze primii membrii delegaţiilor din judeţele mai îndepărtate ale ţării, precum Oradea sau Botoşaniul. Potrivit organizatorilor, votul ar trebui să dureze aproximativ 3 ore, iar numărătoarea între o oră jumătate şi două ore.

Ora 13.30

Ludovic Orban şi-a prezentat echipa şi a avut un cuvânt de laudă pentru fiecare persoană înscrisă pe lista sa. Prim-vice preşedintele PNL a subliniat şi faptul că pe lista sa se regăsesc de fapt toţi oamenii d evaloare din PNL, în frunte cu crin Antonescu.

?Pe lista mea nu se află numai aceşti colegi, se află toţi candidaţii de pe lista domnului Crin Antonescu, se află oameni de valoare care azi, pentru că nu accepta ideea sistemului de listă, nu candidează pe nicio listă. Ma refer la Tăriceanu, la Meleşcanu, la Renate Webber, la Adriana Săftoiu? a spus Orban.

Orban a vorbit despre priorităţile PNL şi despre faptul că obiectivele trebuie stabilite pentru câteva luni, nu cu 3, 4, 5 ani în avans. El a arătat, că în cazul în care va fi ales va respecta opinia colegilor de partid, chiar dacă va fi un preşedinte ferm.

Dacă mă veţi alege, voi fi un preşedinte puternic, dar nu slăbind puterea altor lideri ai PNL. Voi fi un preşedinte puternic cu adversarii politici, nu cu membrii de partid? a spus el.



Orban: Voi fi un preşedinte puternic




Ora 12.05
Crin Antonescu şi-a depus mandatul de preşedinte al PNL, conform statutului partidului, şi alegrile în PNL au intrat în linie dreaptă. Congresul ordinar al PNL va fi condus din acest moment de Mircea Ionescu Quintus, preşedinte de onoare al PNL.

Antonescu şi-a început discursul în care prezintă moţiunea ?PNL, prin noi înşine?, făcând referire la doctrina liberală din perioada interbelică.

În discursul său, Antonescu a arătat că partidul liberal are două alternative: aceea de a intra la guvernare alături de PDL şi aceea de a deveni dintrţun partid mare, unul major. Capitalul voturilor obţinute la sfârşitul anului 2009 trebuie folosit, este de părere Antonescu, pentru a nu rămâne un partid de rangul doi.

?Revoluţia bunului simţ trebuie să aibă loc, chiar dacă nu am câştigat alegerile prezidenţiale. Putem câştiga cu condiţia să credem noi înşine, până la capăt, în valorile şi şansele unei noi politici în România? a spus Antonescu.

Liderul liberal a vorbit şi despre sistemul politic viciat din România şi despre o pseudo-democraţie, în care valorile partidelor s-au estompat iar societatea civilă a fost marginalizată.

Citeşte textul moţiunii lui Antonescu(pdf)

Antonescu: PNL, prin noi înşine



Marius Vulpe, Antena3.ro
Magda Bucur, Antena3.ro
Florin Tulbure, Antena3.ro

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Antonescu Orban PNL
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close