Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Traian Băsescu vrea o Mare Adunare Naţională

Crin Antonescu: Traian Băsescu vrea o Mare Adunare Naţională

Crin Antonescu: Traian Băsescu vrea o Mare Adunare Naţională
24 Sep 2009   •   16:22

Reacţiile la propunerea de joi a preşedintelui Băsescu, privind organizarea unui referendum în ziua alegerilor, nu au întârziat să apară.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că Traian Băsescu îşi doreşte o Mare Adunare Naţională şi că orice discuţie legată de modificarea Constituţiei nu se poate suprapune cu prezidenţialele.

"Traian Băsescu este disperat, nu mai are curaj să se prezinte la alegerile prezidenţiale decât ascuns în spatele unui demers demagogic şi populist. Sunt de acord cu reducerea numărului de parlamentari, dar persoanl rămân partizanul unui Parlament bicameral, iar acuzaţiile în lipsă de probe pe care Traian Băsescu le aruncă asupra unei întregi instituţii privitoare la corupţie fac parte din arsenalul calomniei şi disperării cu care ne-am obişnuit", a declarat Crin Antonescu, citat de Mediafax.


"Traian Băsescu vrea o Mare Adunare Naţională, dar România a intrat demult într-o epocă a democraţiei. Orice discuţie despre modificarea Constituţiei în această privinţă sau altele nu poate fi suprapusă alegerilor prezidenţiale", a adăugat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a propus joi, Parlamentului, organizarea unui referendum în ziua alegerilor pentru reducerea numărului de parlamentari şi transformarea Legislativului într-unul unicameral.

Antena3.ro


×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close