Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu vrea o apropiere PNL-PDL

Crin Antonescu vrea o apropiere PNL-PDL

Crin Antonescu vrea o apropiere PNL-PDL
13 Noi 2008   •   03:37

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că preşedintele Traian Băsescu şi-ar dori cel mai mult un guvern PD-PNL, condus de un tehnician, un independent.
Antonescu a lăsat să se înţeleagă că anunţul preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia nu îl va pune pe Tăriceanu premier nu este un obstacol insurmontabil. Liderul liberal a spus că ar fi ?absurd? dacă Băsescu ar refuza dialogul cu Tăriceanu pentru că ?atunci s-ar opri discuţia?. În acelaşi timp, nici PNL nu poate pune condiţia ca Tăriceanu să fie premier, în condiţiile în care liberalii nu vor fi primul partid după alegeri, a mai spus Antonescu. El a adăugat că PNL ?ar putea rezista să nu mai fie la putere, dar nu doreşte acest lucru?.
Pe de altă parte, Antonescu a exclus ca preşedintele să aibă în vedere varianta Theodor Stolojan ca premier. ?Deci nu va fi Stolojan. Dacă va face guvernul ăsta, PNL-PD, îl va face cu un independent în frunte, un tehnician. Îi convine şi lui, pentru că-şi legitimează dreapta?, a susţinut vicepreşedintele liberal, citat de Evenimentul Zilei.
?Băsescu poate să facă următoarele manevre: dacă PSD iese clar în faţă, cum el se teme că se va întâmpla, şi mă tem şi eu, are şi varianta să ia un alt pesedist decât pe Geoană şi să le creeze lor o problemă şi dă şah?, a avansat Antonescu un scenariu. Ulterior, a adăugat Antonescu, ori se creează o problemă în PSD, ori parlamentul nu votează acel guvern şi ?preşedintele va continua cu o nouă desemnare, anume tehnocratul.?
Liderul liberal a ţinut să precizeze că el, unul, nu va vota niciodată ?pesedişti?: ?Nu susţin un guvern PSD nici dacă ar fi cu ai noştri în guvern!?.
El a mai apreciat că PD-L sau PSD vor avea grave probleme dacă rămân în opoziţie încă patru ani, existând riscul să îşi piardă oamenii, care ar migra către putere. Chestionaţi de ?Ziua? în privinţa acestei ipoteze, liderii social-democraţi sunt de acord că partidul trebuie să facă parte neaparat din formula de Guvern, unii dintre ei declarând că, dacă PSD nu va obţine cel mai mare număr de mandate, ei vor fi de acord şi cu un alt premier în afara lui Mircea Geoană.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu PNL guvernul Romaniei
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close