Antena 3 CNN Politică Deputatul care a inițiat legea antifumat vrea programul național "Prima Baie"

Deputatul care a inițiat legea antifumat vrea programul național "Prima Baie"

Deputatul care a inițiat legea antifumat vrea programul național "Prima Baie"
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Apr 2016   •   17:28

Deputatul PSD Aurelia Cristea a cerut Guvernului să introducă un program naţional de tip Prima Baie, respectiv acordarea unei subvenţii de 200 de euro pentru amenajarea unei băi în locuinţele care nu dispun de una.

Ea spune că datele colectate în susţinerea acestei propuneri trag un veritabil semnal de alarmă şi nu pot fi ignorate de către o ţară cu pretenţii europene, respectiv că în doar 45% din gospodăriile din România există apă curentă în locuinţă şi că doar în 28% din gospodării există un grup sanitar în interiorul locuinţei.

"Acest program este gândit similar cu Prima Casă, oferă posibilitate accesului la dotarea cu minimul de utilități necesare într-o baie, unde este rezolvată racordarea la sistemul public. După datele noastre, suntem extrem de deficitari. La primăriile din comunele respective, acest lucru poate fi inventariat. Nu am un răspuns de la Guvern încă, sigur că programul poate fi îmbunătățit, am lucrat la el și cu societatea civilă și cu jurnaliști", a explicat Cristea, într-o intervenție telefonică la emisiunea Esențial, la Antena 3. 

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close