Antena 3 CNN Politică Cristian Bușoi, despre scandalul din PNL: Nu știu cine ar fi putut împăca și capra și varza

Cristian Bușoi, despre scandalul din PNL: Nu știu cine ar fi putut împăca și capra și varza

Cristian Bușoi, despre scandalul din PNL: Nu știu cine ar fi putut împăca și capra și varza
08 Oct 2018   •   14:07

Vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a declarat, luni, că în interiorul partidului a existat o diversitate de opinii în privinţa referendumului privind revizuirea Constituţiei, care ar fi acreditat ideea că PNL ar fi fost implicat în susţinerea acestui demers, însă poziţia oficială a fost aceea de a lăsa să se voteze conform propriei conştiinţe. 

"Nu ştiu cine ar fi putut împăca şi capra şi varza în această chestiune (a referendumului - n.r.). E clar că în interiorul PNL a existat o diversitate de opinii, sunt câţiva colegi care au fost foarte fermi în a susţine ideea de referendum pe familia tradiţională şi introducerea în Constituţie a căsătoriei între un bărbat şi o femeie. Sunt şi colegi care văd lucrurile într-o nuanţă mai progresistă. La fel a fost şi electoratul liberal, o parte dintre alegătorii şi susţinătorii noştri au venit şi au votat la acest referendum, altă bună parte dintre susţinătorii şi sprijinitorii partidului nostru au decis să rămână acasă să boicoteze referendumul", a afirmat Buşoi, înainte de şedinţa conducerii PNL. 

El a spus că PNL a trebuit să ia această decizie de a veni cu o atitudine echilibrată, "de a lăsa fiecăruia libera conştiinţă şi de a nu se implica în campanie, pentru că nu era treaba politicului să o facă". 

Potrivit lui Buşoi, opiniile colegilor de partid care şi-au exprimat nemulţumirea trebuie luate în seamă şi a afirmat că nu este momentul "să tulburăm apele mai mult decât sunt tulburate". 

"Am văzut opiniile colegilor din partid, aceste opinii trebuie luate în seamă. În mod evident, poate prin anumite declaraţii personale ale unor lideri ai partidului s-a acreditat ideea că am fi fost implicaţi, că am fi susţinut referendumul, însă poziţia oficială a PNL a fost aceea de a lăsa să voteze conform propriei conştiinţe. Nu cred că este acum momentul să tulburăm apele mai mult decât sunt tulburate, cred că PNL trebuie să se concentreze pe comunicarea publică şi să arate adevăratul vinovat, cel care cu adevărat a încercat să confişte referendumul şi să-l folosească politic şi cel care a politizat referendumul şi într-un fel a şi redus şansele referendumului, este Liviu Dragnea, evident susţinut de liderii PSD", a mai spus Buşoi. 

Vicepreşedintele PNL a adăugat că divergenţele de opinii folosesc "sănătăţii PNL" dacă sunt exprimate în interior. 

"Cât timp discutăm în interiorul PNL, foloseşte PNL şi sănătăţii PNL. Cât timp se vorbeşte mai mult decât trebuie în afara partidului în spaţiul public, foloseşte adversarilor politici, pentru că mută atenţia de la adevăraţii vinovaţi de eşecul referendumului şi de la încercarea de politizare a referendumului, Liviu Dragnea şi PSD, către anumite aşa-zis probleme din interiorul PNL", a spus Buşoi. 

El a respins ideea că liberalii care au transmis mesaje de nemulţumire ar fi marginalizaţi în partid. 

"Nu cred că acesta este liantul care i-a adus împreună, faptul că ar fi fost marginalizaţi, ci că au avut o altă opţiune în ceea ce priveşte referendumul. Există o temere că acest eşec ar putea şi pus şi pe seama PNL şi că am putea să îndepărtăm o parte din electoratul PNL datorită acestui referendum. Eu cred că nu suntem în această situaţie, dar trebuie să facem eforturi să explicăm românilor că cei care au încercat cu adevărat să politizeze şi marii pierzători sunt cei din PSD", a mai spus Cristian Buşoi. 

În legătură cu solicitarea de demisie a secretarului general al partidului exprimată de Mihai Voicu, Buşoi a răspuns: "Demisia este un act unilateral, în opinia mea nu este justificat acest demers". 

Mai mulţi parlamentari PNL au scris duminică seara, pe Facebook, că actuala conducere a PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic. 

"Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu uneşte, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge", au scris pe Facebook senatorul PNL Alina Gorghiu, dar şi deputaţii liberali Cătălin Predoiu, Cezar Preda şi Mihai Voicu. 

×
Subiecte în articol: Cristian Busoi
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close