Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu: În prima zi de mandat, Obama va decide închiderea închisorii de la Guantanamo

Cristian Diaconescu: În prima zi de mandat, Obama va decide închiderea închisorii de la Guantanamo

Cristian Diaconescu: În prima zi de mandat, Obama va decide închiderea închisorii de la Guantanamo
Sursa foto: Stirea Zilei
20 Ian 2009   •   20:51

"Lumea s-a schimbat şi trebuie să ne schimbăm odată cu ea," a declarat Barack Obama în discursul său de învestitură, ceremonie la care au participat două milioane de oameni. Schimbare e ceea ce şi restul lumii aşteaptă de la Washington.
Barack Obama, cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite, va conduce o Americă în declin, nu doar economic, ci cu milioane de şomeri, cu sute de mii de oameni fără case. O Americă pentru care România e aliat pe două fronturi, dar în care românii nu pot intra decât cu vize.
Acesta, dar şi alte subiecte au fost dezbătute în ediţia de marţi a emisiunii Ştirea Zilei, de către ministrul de Externe, Cristian Diaconescu şi preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică.
În cadrul emisiunii, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat că una dintre primele decizii pe care Barack Obama le va lua, miercuri, în prima zi a mandatului său, va fi închiderea închisorii de la Guantanamo.
De asemenea, susţine Diaconescu, tortura, ca mijloc de presiune, va fi interzisă.
"Mâine (n.r. miercuri), pare-se că, sub conducerea sa (n.r. Barack Obama), se va emite un prim ordin executiv în ceea ce priveşte pe de-o parte desfiinţarea închisorii de la Guantanamo şi, în al doilea rând, interzicerea torturii ca mijloc de presiune, chiar în condiţiile unor susceptibilităţi de săvârşire a unor acte de terorism", a declarat Cristian Diaconescu.

Referitor la promisiunile făcute de noul preşedinte Barack Obama, Mugur Ciuvică a declarat că sistemul din SUA este făcut în aşa fel încât echipa preşedintelui joacă un rol foarte important. "Nu ştiu câte din idei sunt ale lui Barack Obama şi câte provin din staff-ul său", a afirmat Ciuvică, adăugând că Obama este un om nou, dar cu o echipă vehce. Potrivit preşedintelui GIP, Obama a creat foarte multe speranţe, care, însă, deocamdată sunt bazate mai mult pe imaginea afişată de acesta. "N-am văzut foarte multe fapte de vitejie în trecutul său", a mai declarat Mugur Ciuvică.
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close