Antena 3 CNN Politică Fost ministru de Externe, despre mesajul lui Putin pentru România: "E o prudentă semideschidere a ușii, arată disponibilitate"

Fost ministru de Externe, despre mesajul lui Putin pentru România: "E o prudentă semideschidere a ușii, arată disponibilitate"

Rusia are câteva subiecte "tabu" pe care nu vrea să le discute bilateral cu România, trimiţând doar mesaje critice, iar faptul că Putin l-a menţionat recent într-o declaraţie a sa pe noul nostru ambasador la Moscova înseamnă "o prudentă semideschidere a ușii", apreciază Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe.

Fost ministru de Externe, despre mesajul lui Putin pentru România: "E o prudentă semideschidere a ușii, arată disponibilitate"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    21 Mai 2021   •   09:08

"Declarația lui Vladimir Putin este o declarație de întâmpinare a unui ambasador, Cristian Istrate, reprezentantul României, cu foarte mare experiență în zona diplomatică. 

Diaconescu: E o prudentă semideschidere a ușii, din partea președintelui Putin

Este o prudentă semideschidere a ușii, de remarcat, din partea președintelui Putin. Așa a primit, evident, evaluarea pe care Ministerul de Externe (de la Moscova - n.r.) a făcut-o în ceea ce privește discursul la primirea originalelor scrisorilor de acreditare", a declarat fostul ministru de externe al României, Cristian Diaconescu, potrivit digi24.ro.

Comentariul lui Diaconescu vine după ce președintele Vladimir Putin a transmis, marți, că Moscova este deschisă unui dialog cu România, pentru dezvoltarea unor "relații reciproc avantajoase", și a spus că vede un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre. 

"Într-adevăr, Cristian Istrate, înainte de a fi la post la Moscova, a fost la OSCE la Viena și acolo a avut, din perspectiva României, o poziție extrem de echilibrată în legătură cu jocurile, inclusiv în ceea ce privește Federația Rusă și Asia Centrală. 

Cristian Diaconescu: E un anume tip de mesaj, de disponibilitate, dar aș fi extrem de prudent

Aș interpreta din această cheie și este un anume tip de mesaj, de disponibilitate, arătând că la un moment dat, eventual, niște pași pe care diplomația românească i-ar face în direcția Federației Ruse ar putea fi întâmpinați chiar de la cel mai înalt nivel cu un anume tip de disponibilitate", a precizat Cristian Diaconescu.

"Dar aș fi extrem de prudent din acest punct de vedere și dacă îmi permiteți o evaluare personală, cred că este un anume semnal în legătură cu capacitatea lui Cristi Istrate de a intermedia din poziția de ambasador un început de dialog", a adăugat fostul șef al diplomației.
 

×
Subiecte în articol: Cristian Diaconescu Vladimir Putin
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close