Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu: Mişcarea Populară a tulburat liniştea din mediul politic

Cristian Diaconescu: Mişcarea Populară a tulburat liniştea din mediul politic

Cristian Diaconescu: Mişcarea Populară a tulburat liniştea din mediul politic
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Iun 2013   •   17:30
Cristian Diaconescu, membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că se aşteaptă ca înregistrarea partidului să dureze, "având în vedere pasiunile şi împotrivirea de pe tot spectrul politic" în privinţa formaţiunii, care "tulbură liniştea din mediul politic".
Cristian Diaconescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că Mişcarea Populară deranjează deoarece a început să "tulbure liniştea din mediul politic", motiv pentru care se aşteaptă ca şi înscrierea noului partid să dureze, conform Mediafax.
"Probabil că va dura (înregistrarea partidului - n.r.), având în vedere pasiunile şi împotrivirea pe tot spectrul politic. Normal, liniştea asta nu trebuie tulburată. Toată lumea contribuie la ea, toată lumea pare-se că are de câştigat din această linişte, din mediul politic şi din afara mediului politic, încât deranjează un competitor. În orice caz nu vom intra pe logica lor. Cât de puternic va fi partidul, mai mult sau mai puţin, va încerca să respecte un alt fel de mecanism şi model politic, iar fundaţia de acest lucru se va ocupa?, a spus Diaconescu.
Întrebat ce probleme se aşteaptă să existe la înregistrarea partidului, Diaconescu a răspuns că se aşteaptă ca "opoziţia să folosească toate mijloacele".
La rândul său, Daniel Funeriu, membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că membrii fundaţiei au început să deranjeze prin ceea ce încearcă să facă. El a dat un exemplu de la Constanţa, unde filiala fundaţiei ar fi primit autorizaţie pentru amplasarea corturilor în care doreau să adune semnături pentru înfiinţarea partidului doar cu trei zile înainte de a se încheia perioada pe care şi-o stabiliseră. 
De asemenea, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a anunţat că documentaţia pentru înregistrării formaţiunii politice va fi depusă, cel mai probabil, în vara acestui an.
Fundaţia "Mişcarea Populară" anunţa, în mai, începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Mişcarea Populară". Conform unui comunicat de atunci al fundaţiei, în urma consultărilor membrilor Fundaţiei "Mişcarea Populară", care au avut loc în perioada 20-24 mai, pe site-ul său, s-au constatat următoarele rezultate: 58% doresc să existe şi fundaţie şi partid, 31% doar partid, 11% doar fundaţie.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close