Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu pleacă din PSD şi se alătură grupului independenţilor

Cristian Diaconescu pleacă din PSD şi se alătură grupului independenţilor

Cristian Diaconescu pleacă din PSD şi se alătură grupului independenţilor
Sursa foto: Cristian Diaconescu
24 Feb 2010   •   14:18

Senatorul Cristian Diaconescu a părăsit PSD şi s-a alăturat grupului independenţilor, a anunţat, miercuri, liderul acestei grupări şi ministru al Apărării, Gabriel Oprea. Diaconescu este al patrulea parlamentar PSD care părăseşte partidului după Congresul extraordinar în urma căruia Victor Ponta a fost ales preşedinte. Ceilalţi trei sunt senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Ioan Munteanu şi Culiţă Tărâţă. Diaconescu a confirmat demisia sa din PSD pentru cotidianul Evenimentul Zilei şi a precizat că nu doreşte să mai facă alte comentarii. Ulterior, el şi-a înregistat demisia la biroul preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.

Gabriel Oprea despre demisia lui Diaconescu



Diaconescu a declarat, marţi, la Antena 2, în emisiunea "Vorbe grele" realizată de Victor Ciutacu, că plecarea sa din PSD dacă va afla că cei care l-au filat la începutul lunii februarie, aşa cum dezvăluia jurnalista Floriana Jucan săptămâna trecută, sunt chiar colegii de partid.

"Vreau să clarific, nu doar pentru mine, dacă a existat ceva, pentru că dacă ar exista o doză de adevăr că lucrurile s-au întâmplat într-adevăr aşa ceva, lucrurile sunt dramatice. Este util să ştim dacă a existat o astfel de operaţiune şi dacă ea a fost organizată legal sau ilegal?,a spus Cristian Diaconescu, aseară, la Antena 2, adăugând că pe numele lui nu există nici un mandat de urmărire, pentru că, dacă ar fi aşa, i s-ar fi comunicat.

Filat de colegi?

Social-democratul, care s-a retras sâmbăta trecută, la Congresul PSD, din cursa pentru şefia partidului, a mărturisit că suspiciunile sale nu se îndreaptă către o instituţie a statului."Cu posibilităţile mele limitate de informare, nu este vorba de o instituţie a statului, de aceea este bine să ştim despre ce este vorba", a afirmat el. Surse social-democrate susţin că urmărirea sa ar fi fost ordonată de anumiţi colegi din interiorul PSD. Acest scenariu a fost alimentat şi de faptul că în ziua Congresului, chiar înainte de a-şi anunţa retragerea din cursa pentru şefia partidului, Diaconescu a purtat discuţii secrete cu Mircea Geoană şi liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.

Întrebat dacă va pleca definitiv din PSD, Diaconescu a arătat că acest gest va depinde de rezultatul anchetei în legătură care priveşte filajul său. În acest context, Diaconescu a reiterat ideea că îl cunoaşte foarte bine pe Mircea Geoană, mult mai bine decât pe Victor Ponta. Senatorul a subliniat că, dacă se va retrage din PSD, nu se va alătura PDL.

"Nu mi-am pus problema să ies din PSD. Eu sper că acest lucru nu se confirmă. Nu-i obligatoriu să plec în zona politică, dar eu sper că acest lucru nu se întâmplă. N-aş vrea să pun răul înainte", a subliniat Cristian Diaconescu. El a menţionat că este ambasador pe grad şi s-ar putea reveni în diplomaţie, mai ales că nu-şi doreşte funcţii în PSD şi că nu a candidat la şefia partidului pentru a obţine beneficii.

CRISTIAN DIACONESCU DESPRE PLECAREA DIN PSD


Jurnalista Floriana Jucan a declarat sâmbătă că a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, însoţite de imagini în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare, Diaconescu afirmând că acest fapt are legătură cu Congresul şi că oricine l-a urmărit a făcut-o ilegal. Diaconescu a depus, marţi, o plângere la Parchet privind monitorizarea sa.

FLORIANA JUNCAN DESPRE MONITORIZAREA LUI CRISTIAN DIACONESCU


Începând cu ora 21:30, Cristian Diaconescu vorbeşte despre motivele care l-au determinat să părăsească PSD şi despre ce intenţionează să facă mai departe în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei".

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cristian Diaconescu
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close