Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu, propunerea PDL pentru şefia MAE

Cristian Diaconescu, propunerea PDL pentru şefia MAE

Cristian Diaconescu, propunerea PDL pentru şefia MAE
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    23 Ian 2012   •   22:53

Senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunrea PDL pentru şefia Ministerului Afacerilor Externe, potrivit unor surse politice, citate de Mediafax.

Propunerea urmează să fie prezentată partenerilor din coaliţie.

De altfel, în Parlament, încă de la anunţul făcut de premier privind revocarea lui Teodor Baconschi, mulţi parlamentari PDL vorbeau despre posibila înlocuire a acestuia cu Cristian Diaconescu. Unii parlamentari PDL apreciau că partidul nu ar avea pe altcineva care să preia conducerea MAE.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, nu a dorit să ofere numele despre care s-a discutat în şedinţa de urgenţă a partidului, convocată de urgenţă luni seara. Voinescu a declarat că reprezentanţii PDL au discutat despre situaţia de la Ministerul de Externe şi că urmează ca partidul să se consulte cu partenerii din coaliţie pe acest subiect.

"Ne vom consula cu liderii coaliţiei şi coaliţia va anunţa pe urmă numele înlocuitorului lui Baconschi. Public nu pot da în acest moment un nume. Noi avem un punct de vedere, vom negocia cu toate partidele din coaliţie şi pe urmă vom anunţa numele", a spus Voinescu.

Potrivit lui Voinescu, au fost avansate unele propuneri pentru conducerea Ministerului de Externe. Voinescu nu a dat nume, dar a precizat că premierul va discuta cu liderii coaliţiei pe acest subiect, iar un anunţ va fi făcut cât de curând, cel mai probabil marţi.

Emil Boc a anunţat, luni, demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi, la şedinţa extraordinară a Parlamentului.

"Am luat decizia de revocare din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute", a spus Boc.

Motivul demiterii lui Baconschi este declaraţia jignitoare pe care ministrul a făcut-o la adresa protestatarilor. Într-o postare pe blogul personal, demnitarul a comparat protestatarii cu o "mahala violentă şi ineptă". Teodor Baconschi se află luni la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Citeşte şi Baconschi: Am fost demis prin telefon. Premierul Boc m-a sunat, nu mi-a dat SMS. Revocarea mea a fost o decizie politică

Luni, s-a spus că Cristian Diaconescu şi Bogdan Aurescu sunt variantele luate în calcul pentru înlocuirea ministrului Teodor Baconschi, de la Ministerul de Externe.

×
Subiecte în articol: Cristian Diaconescu Teodor Baconschi
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close