Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu: Românii din Italia şi-au câştigat dreptul de a fi respectaţi!

Cristian Diaconescu: Românii din Italia şi-au câştigat dreptul de a fi respectaţi!

Cristian Diaconescu: Românii din Italia şi-au câştigat dreptul de a fi respectaţi!
Sursa foto: sinteza zilei
17 Feb 2009   •   23:20

?În România există 27.000 de firme italiene, Italia este o ţară cu care avem un parteneriat strategic. În acest moment sunt medici români, ingineri români care lucrează la firme de prestigiu din Italia, un milion de români care lucrează cinstit şi produc 1% din PIB-ul italiei, aceşti oameni şi-au câştigat dreptul de a fi respectaţi?, a declarat ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de marţi.
Declaraţia ministrului a fost făcută în contextul situaţiei dificile a românilor din Italia, mai precis a felului în care sunt percepuţi românii în Italia. De curând a fost violată o fată de 14 ani, suspecţii nu au fost identificaţi, însă italienii speculează că violatorii ar fi de naţionalitate română.
Ministrul român de Externe a dat exemplul Spaniei, care are aproximativ acelaşi număr de emigranţi români, dar care nu a creat aceeaşi isterie, precum cea din Italia, atunci când unii dintre români au comis infracţiuni.
?În Spania este o cu totul altă situaţie, cu toate că unii dintre români fac prostii, deci se poate?, a declarat Cristian Diaconescu.
Ministrul de Externe a precizat că luni se va afla la Roma, fiind invitat de Franco Frattini, unde va susţine cauza României inclusiv cu declaraţii în faţa presei italiene.
?Eu nu pot să accept că Italia scoate armata în stradă pentru a preveni crimele. Mai nou s-au înfiinţat gărzi civile în Italia, pentru a preveni violurile. Silvio Berlusconi are 65 la sută popularitate pe baza acestor măsuri?, a declarat analistul Radu Tudor.
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close