Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu şi-a anunţat candidatura la şefia PSD

Cristian Diaconescu şi-a anunţat candidatura la şefia PSD

Cristian Diaconescu şi-a anunţat candidatura la şefia PSD
Sursa foto: cristian diaconescu
24 Ian 2010   •   21:18

Cristian Diaconescu a intrat oficial în cursa pentru şefia PSD. Liderul social democrat a precizat duminică la emisiunea Punctul de Întâlnire la Antena 3 că îşi doreşte crearea unei echipe cu ajutorul căreia partidul să treacă peste impasul actual. Diaconescu mai consideră şi că actualul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, ar trebui să facă parte în continuare în forul de decizie al formaţiunii. Conducerea partidului va stabili luni data Congresului Extraordinar, în cadrul căruia va fi ales noul preşedinte.

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconecu va candida pentru şefia partidului. Informaţia venită iniţial pe surse a fost confirmată de Cristian Diaconescu.

Diaconescu a condamnat alianţele cu partidele de dreapta care au afectat ideologia de stânga a partidului.

Dacă va câştia şefia PSD, Diaconescu îşi doreşte menţinerea la conducere a unor lideri actuali, printre care Mircea Geoană şi Viorel Hrebenciuc.

Deocamdată, de cea mai mare susţinere pare să se bucure Mircea Geoană. 39 de preşedinţi de organizaţii, adunaţi la Braşov, în acest sfârşit de săptămână, au confirmat că sunt de partea lui Geoană.

Mircea Geoană spune însă că întâlnirea a fost informală şi nu s-au luat decizii. Preşedintele PSD a făcut apel la colegii lui să nu facă din lupta electorală din partid o prioritate.

?Sfatul meu e că partidul trebuie să treacă competiţia pentru scaune şi funcţii în plan secund?, spune Geoană.

Întâlnirea de la Braşov a fost criticată de Adrian Năstase, care a preferat să rămână la Bucureşti.

Şi Miron Mitrea a anunţat că intră în cursa pentru primul fotoliu din PSD. Îl suspectează însă pe Geoană şi pe susţinătorii lui că încearcă să organizaze un congres mai puţin democratic.

Conducerea partidului va stabili în Consiliul Executiv data organizării Congresului Extraordinar. La acest forum se va stabili noua echipă de conducere a partidului, cât şi strategia formaţiunii pentru următorii patru ani.



Antena3

×
Subiecte în articol: Cristian Diaconescu PSD
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close