Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu şi Liviu Dragnea, în echipa lui Mircea Geoană, pe lista de la Congres (VIDEO)

Cristian Diaconescu şi Liviu Dragnea, în echipa lui Mircea Geoană, pe lista de la Congres (VIDEO)

Cristian Diaconescu şi Liviu Dragnea, în echipa lui Mircea Geoană, pe lista de la Congres (VIDEO)
Sursa foto: geoana
15 Feb 2010   •   21:51

Cristian Diaconescu şi Liviu Dragnea sunt două nume care vor face parte din echipa lui Mircea Geoană, a declarat liderul PSD în exclusivitate la Antena 3. Cristian Diaconescu ar urma să ocupe funcţia de prim vicepreşedinte, în timp ce Liviu Dragnea va candida pentru postul de secretar general al PSD.
După aproape 9 ore de dezbateri şi discuţii aprinse Comitetul Executiv al PSD a decis ca la congresul de sâmbătă să se voteze echipele candidaţilor şi nu persoanele.

Votul pe liste a fost respins de Adrian Năstase şi Ion Iliescu. Adrian Năstase este nemulţúmit de felul în care a fost redactat regulamentul de organizare a congresului, de atributiile acordate Consiliului National şi de viitorul statut al partidului.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, susţine o altă variantă pentru alegerea conducerii, anume la congres să fie ales Consiliul Naţional şi preşedintele, iar apoi Consiliul să aleagă vicepreşedinţii.
?Ideea de echipă înseamnă echipa preşedintelui viitor. Asta înseamnă să facem echipe ale partidului, nu ale persoanelor, nu ale liderilor de partid. Eu sunt pentru alt principiu, în congres să se aleagă Consiliul Naţional şi preşedintele şi apoi Consiliul Naţional să aleagă, pe domenii de activitate, un număr de vicepreşedinţi, primul vicepreşedinte care să fie şi preşedintele Consiliului Naţional, un secretar general, deci astea sunt puncte de vedere ale celorlalţi? a spus Ion Iliescu.

Mircea Geoană este convins că PSD nu se va scinda, aşa cum prevăd unii dintre colegii lui, nemulţumiţi de votul pe echipe.

Un alt subiect de dispută în cadrul PSD l-a reprezentat alegerea locului unde va avea loc Congresul. Nici în acest caz, Adrian Năstase nu a avut câştig de acuză. Evenimentul va fi organizat la Romexpo, aşa cum şi-au dorit Mircea Geoană şi susţinătorii săi.

La congres vor participa 1703 delegaţi şi 200 de invitaţi.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Congres PSD alegeri diaconescu Dragnea
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close