Antena 3 CNN Politică Cristian Pârvulescu: Nu am fost surprins când Traian Băsescu a cerut referendum

Cristian Pârvulescu: Nu am fost surprins când Traian Băsescu a cerut referendum

Cristian Pârvulescu: Nu am fost surprins când Traian Băsescu a cerut referendum
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    15 Iun 2013   •   21:59

Preşedintele Forumului Constituţional, Cristian Pârvulescu, susţine că se aştepta ca preşedintele Traian Băsescu să ceară un refendum în privinţa Parlamentului unicameral.

"Nu am fost surprins când Traian Băsescu a cerut referendum, şi cred că mulţi nu au fost surprinşi, în primul rând pentru că a spus că o va face şi, apoi, era previzibil din momentul în care a început procesul de revizuirea a Constituţiei", a spus şeful Forumului Constituţional, Cristian Pârvulescu, în ediţia de sâmbătă a emisiunii Q&A, de la Antena 3.

Potrivit lui Pârvulescu, Comisia de la Veneţia are un cod de bune practici, conform căruia un referendum nu trebuie folosit împotriva puterii legislative. De asemenea, potrivit tot Comisie, un referendum consultativ nu prea poate produce efecte obligatorii.




Pe 11 iunie, şeful statului a spus că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari
, precizând însă că va emite decretul în funcţie de modul în care Parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009.

Şeful statului a spus că atitudinea Parlamentului, a majorităţii USL, privind modificarea Constituţiei, este una "care nu este compatibilă cu statul de drept şi care creează un precendent extrem de periculos, în care se refuză punerea în aplicare a voinţei liber exprimate de popor".







×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close