Antena 3 CNN Politică Cristian Pîrvulescu: Nu cred că există primejdia ca cetăţenii maghiari să vină să cumpere pământul românesc

Cristian Pîrvulescu: Nu cred că există primejdia ca cetăţenii maghiari să vină să cumpere pământul românesc

Cristian Pîrvulescu: Nu cred că există primejdia ca cetăţenii maghiari să vină să cumpere pământul românesc
Sursa foto: Foto: VideoNews
12 Ian 2014   •   20:38
Profesorul Cristian Pîrvulescu a explicat, în cadrul emisiunii "Punctul de Întâlnire", realizată de analistul militar Radu Tudor, la Antena 3, că pământul românesc este infestat, în contextul discuţiei despre posibilitatea ca străinii să vină să cumpere pământ românesc.
 
"Este o moştenire dezastruoasă din perioada comunistă, când pământul era exploatat la maxim. A fost forţată producţia agricolă. Cred că suportăm şi astăzi probleme din cauza acelei viziuni." 
 
Cât despre posibilitatea românilor de a cumpăra pământ străin, profesorul Pîrvulescu a arătat că există deja o minoritate care face acest lucru. 
 
"Există deja o minoritate care a cumpărat deja terenuri în străinătate. Sunt cetăţeni români. Eu, personal, ştiu cazuri. Şi acest lucru se întâmplă în ţări pitoreşti, cum sunt Spania, Grecia, Italia. Mulţi dintre ei sunt oameni care se pensionează şi se retrag, pentru relaxare."
 
Profesorul a explicat şi de ce ipoteza conform căreia cetăţenii maghiari ar fi interesaţi să cumpere masiv pământ românesc este una falsă. 
 
"Eu nu cred că eixstă o mare primejdie. Acele declaraţii lasă să se înţeleagă că ar fi vorba de o intenţie. Dar hai să o urmărim altfel. Câtă populaţie mai este în acea regiune? Oricum cetăţenii români de etnie maghiară vor avea aceleaşi drepturi ca românii. Momentan se vorbeşţe doar despre intenţie. Trebuie să existe şi acel teren de vânzare, este mai complicat de atât."
 

×
Subiecte în articol: profesor maghiari cetateni agricultura
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close