Antena 3 CNN Politică Cristian Pîrvulescu: "Vladimir Putin și-a pregătit planul de mulți ani"

Cristian Pîrvulescu: "Vladimir Putin și-a pregătit planul de mulți ani"

Politologul Cristian Pîrvulescu este de părere că Vladimir Putin nu va ataca o țară membră NATO, dar Ucraina ar putea fi supusă unui atac fără precedent. În plus, Rusia va declanșa fără îndoială atacul asupra Ucrainei, necunoscuta este cât de mult va pătrunde în teritoriul acestei țări.

Cristian Pîrvulescu: "Vladimir Putin și-a pregătit planul de mulți ani"
Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    23 Ian 2022   •   23:57

"Atacul pe care îl așteptăm e posibil să fie unul necruțător, un atac aerian și cu rachete. Mulți vorbesc despre tancuri, dar va fi probabil pregătit de un atac de război de secol XXI", a spus politologul Cristian Pîrvulescu, potrivit digi24.ro.

În orice caz, Putin și-a pregătit planul de mulți ani și s-a folosit din plin de războiul hibrid pentru a dezbina unitatea UE și a NATO, mai spune analistul politic.

"Pe de altă parte, a încercat să dezorganizeze inclusiv aliații din zona aceasta a NATO, pentru că SUA și NATO au dorit să aducă trupe în Bulgaria, România și Slovacia. 

În Bulgaria, a destabilizat viața politică, iar noul guvern era cât pe ce să pice în momentul în care s-a pus problema, în urmă cu două săptămâni, în mod oficial, a aducerii a 5.500 de militari americani.

În Slovacia, Parlamentul a votat deja împotrivă, deci România rămânea singura țară în care acest lucru se întâmpla, în care nu existau curente puternice îndreptate împotriva prezenței americane - și mai nou, franceze, pentru că a spus asta Emmanuel Macron în discursul de la Strasbourg de marți (...).

De altfel, Vladimir Putin desconsideră România, spunea la un moment dat că el nu discută cu Bucureștiul, discută direct cu stăpânii de la Washington", a mai comentat Pîrvulescu.
 

×
Subiecte în articol: Cristian Pîrvulescu Vladimir Putin Rusia
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close