Antena 3 CNN Politică Cristian Popescu Piedone, scrisoare deschisă pentru Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Cristian Popescu Piedone, scrisoare deschisă pentru Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Președintele executiv al PUSL, Cristian Popescu Piedone, a adresat o scrisoare deschisă lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, în calitatea lor de președinți ai PSD, respectiv PNL.

Cristian Popescu Piedone, scrisoare deschisă pentru Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2023   •   12:52

Cristian Popescu Piedone le solicită celor doi sprijin parlamentar pentru adoptarea proiectului legat de locuințe pentru tineri.

"Conducerea Partidului Umanist Social Liberal le-a solicitat celor doi lideri politici sprijin pentru proiectul de lege privind înființarea Fondului de Solidaritate ”Locuințe pentru tinerii români”.

Citeşte şi: Ajutor pentru tinerii români care vor să îşi cumpere o casă | Fondul de Solidaritate, proiect PUSL

Mai mult, liderul PUSL, Cristian Popescu Piedone a solicitat și un răspuns de la președintele PNL, Nicolae Ciucă în ceea ce privește reacția fostului premier Florin Cîțu, pe atunci și președinte al PNL, de a da în anul 2021, aviz negativ proiectului de lege”, transmite PUSL într-un comunicat de presă.

Proiectul de lege la care face referire PUSL prevede acordarea anumitor facilități tinerilor, pentru achiziționarea unei locuințe.

"PUSL, inițiatorul acestei propuneri legislative, consideră că prin Fondul de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români” trebuie susținute tinerele familii aflate la început de drum, încurajarea creșterii natalității și stimularea tinerilor de a rămâne în țară și chiar de a se stabili în mediul rural, prin asigurarea unui spațiu de locuit propriu.

Proiectul de lege se adresează tinerilor sub 35 de ani, căsătoriți, care pot să își achiziționeze o locuință în rate, dar nu au posibilitatea de a achita avansul. Sumele necesare vor fi asigurate de societățile comerciale profitabile (cu profit de peste 1.000.000 lei), suma transferată către Fondul de Solidaritate reprezentând 1% din profitul obținut de acestea și sunt cheltuieli deductibile", mai spune PUSL.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close