Antena 3 CNN Politică Cristian Preda a demisionat din board-ul fundaţiei oficiale a PDL

Cristian Preda a demisionat din board-ul fundaţiei oficiale a PDL

Cristian Preda a demisionat din board-ul fundaţiei oficiale a PDL
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Apr 2013   •   13:03

Europarlamentarul PDL Cristian Preda anunţă că a demisionat din board-ul Institutului de Studii Populare, fundaţia oficială a PDL, pentru că organizaţia a blocat cooperarea cu Fundaţia Konrad Adenauer şi, de asemenea, s-a opus ca preşedintele Traian Băsescu să susţină o conferinţă despre Constituţie.

El precizează că va căuta să se afilieze la Mişcarea Populară şi va colabora, de asemenea, cu Fundaţia Creştin-Democrată, condusă de Teodor Baconschi, iar în calitate de membru al PDL, solicită Biroului Permanent Naţional al partidului să îşi exprime poziţia faţă de deciziile luate de echipa executivă a ISP în ultimul an.
   
"Am decis să demisionez din board-ul Institutului de Studii Populare, care e fundaţia oficială a PDL. Două sunt motivele care m-au împins la acest gest, ce trebuie înţeles exclusiv ca un protest. Este vorba, în primul rând, despre deteriorarea relaţiilor cu Fundaţia Konrad Adenauer, care a fost ani de-a rândul principalul partener al ISP. Am colaborat mai bine de un deceniu cu KAS, atât la Bucureşti, cât şi la Bruxelles. În ultimul an, echipa executivă a ISP a adoptat o strategie dezastruoasă în relaţia cu Konrad Adenauer Stiftung, blocând efectiv cooperarea, distrugând programe valoroase şi anulând eforturi importante din trecut", scrie Preda, pe blog.
   
El precizează că se desolidarizează, în al doilea rând, cu de o decizie luată de echipa executivă a ISP în privinţa ciclului de conferinţe şi dezbateri constituţionale iniţiat ca o contra-pondere la Forumul Constituţional, "instrument al USL care mimează dialogul civic": "Ei bine, am avut în vedere ca ultima conferinţă din acest ciclu de la ISP să fie susţinută de Traian Băsescu. Preşedintele îşi dăduse acordul şi urma să stabilim detaliile. ªefia Institutului a opus un veto categoric faţă de prezenţa lui Traian Băsescu în discuţiile despre revizuire de la ISP. La mijloc - răfuieli politice".
   
"Nu pot accepta nici compromiterea relaţiei cu partenerii germani ai PDL, nici sfidarea preşedintelui. Regret foarte mult situaţia în care mă aflu. Am făcut eforturi importante pentru a construi ISP ca un think tank respectat, alături de Valeriu Stoica şi Sever Voinsecu, membri la rândul lor în board, ca şi alături de consiliul academic, alcătuit din distinşi profesori şi intelectuali critici. Rămân solidar cu toţi aceştia, dar mă despart de ISP. Voi căuta să mă afiliez la Mişcarea Populară. Voi colabora, de asemenea, cu Fundaţia Creştin-Democrată, condusă de Teodor Baconschi. În calitate de membru al PDL, solicit Biroului Permanent Naţional al partidului să îşi exprime poziţia faţă de deciziile luate de echipa executivă a ISP în ultimul an, în privinţa colaborării cu Konrad Adenauer Stiftung", scrie Preda.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close