Antena 3 CNN Politică Cristian Preda a fost exclus din PDL pentru o perioadă de şase luni

Cristian Preda a fost exclus din PDL pentru o perioadă de şase luni

Cristian Preda a fost exclus din PDL pentru o perioadă de şase luni
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Iun 2013   •   14:45
Update 14.45 - Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a confirmat, luni, suspendarea din partid a europarlamentarului Cristian Preda, pentru şase luni. 

Blaga a precizat că decizia BPN a fost luată cu patru abţineri, "din care trei doreau excluderea" lui Preda din PDL.
___________________________________________
 
BPN al PDL a decis, luni, să îl suspende din partid pe europarlamentarul PDL Cristian Preda, pentru o perioadă de şase luni, au precizat surse din formaţiunea politică, potrivit Mediafax.

Mai mult, în şedinţă a existat şi o propunere de excludere din partid a lui Preda, însă aceasta nu a trecut, au mai spus sursele amintite.
 
Cristian Preda a ieşit înainte de vot din şedinţă, declarând că a uzat de dreptul său la apărare prevăzut în Statut, a ascultat criticile care i s-au adus şi a încercat să răspundă la ele. "Am spus că nu îmi voi pleca în niciun fel capul", a menţionat Preda.
 
El a relatat că foarte mulţi i-au adus critici, iar el i-a spus preşedintelui partidului, Vasile Blaga, că trebuie să respecte Statutul.
 
Cristian Preda a mai precizat că s-a discutat doar cazul său şi că nu i s-a cerut demisia, dar că a fost "ameninţat cu diverse forme fără să se precizeze ce se va întâmpla".

Macovei cere sancţionarea lui Popoviciu, după ce PDL a pierdut doi foşti miniştri într-o săptămână

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi şi-a anunţat demisia din PDL, printr-o scrisoare deschisă adresată duminică preşedintelui partidului, Vasile Blaga, în care reproşează, printre altele, că reformiştii din PDL n-au fost niciodată sprjiiniţi şi acceptaţi de conducerea formaţiunii.
 
Gestul lui Baconschi vine în contextul în care conducerea PDL va discuta, luni, despre viitorul în formaţiune al celor care critică deciziile partidului, cei vizaţi fiind şi Cristian Preda şi Theodor Paleologu, rămânând de văzut dacă se va lua sau nu o decizie în cazul acestora.
 
Vicepreşedintele PDL Alin Popoviciu declara, marţi, că va propune în şedinţa din 3 iunie a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu, pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL.
 
Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu a demisionat, săptămâna trecută, din PDL, el adresându-i în acest sens o scrisoare scrisă de mână preşedintelui PDL, documentul fiind postat pe pagina de Facebook a fostului ministru al Educaţiei.

 

×
Subiecte în articol: cristian preda excludere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close