Antena 3 CNN Politică Cristian Preda a fost EXCLUS din PMP. Europarlamentarul ceruse demiterea lui Udrea

Cristian Preda a fost EXCLUS din PMP. Europarlamentarul ceruse demiterea lui Udrea

Cristian Preda a fost EXCLUS din PMP. Europarlamentarul ceruse demiterea lui Udrea
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    13 Dec 2014   •   17:38
Europarlamentarul Cristian Preda a fost exclus din PMP, în urma unor acţiuni "care au lezat statutul Partidului Mişcarea Populară". Anunţul a fost făcut sâmbătă, de deputatul Clement Negruţ, secretar general al partidului, la şedinţa Colegiului Naţional, informează Agerpres.
 
"Propunerea de excludere este strict legată de activitatea şi acţiunile care au lezat statutul Partidului Mişcarea Populară, drept pentru care am luat în discuţie abaterile disciplinare ale domnului Cristian Preda şi a propus Consiliului Naţional excluderea", a afirmat deputatul Clement Negruţ.
 
Vicepreşedintele PMP Cristian Preda a solicitat recent în Colegiul Naţional al partidului demiterea Elenei Udrea din fruntea PMP.
 
"Am fost singurul care am considerat că ea (n.r. - Elena Udrea) trebuie să fie demisă, ceilalţi au considerat că, dimpotrivă, trebuie să-i pună o coroniţă şi să o pună şi prezidenţiabil. Iarăşi, am fost împotriva acestei candidaturi", a susţinut Preda.

De asemenea, PMP îi cere lui Preda, "dacă mai are puţină onoare" să renunţe la postul de deputat european. 

Partidul condus de Udrea susţine că singurul scop al lui Preda a fost "ob'inerea postului de europarlamentar, un post care îi asigură zeci de mii de euro pe lună de la Bruxelles".  
 
"În condiţiile date, având în vedere că a fost ales pe lista Partidului Mişcarea Populară pentru a ajunge în Parlamentul European, îi solicităm ca, dacă mai are puţină onoare, să renunţe la postul de europarlamentar", se afirmă în comunicatul PMP. 

Haosul în partidul protejatei lui Traian Băsescu a început după rezultatul slab de la alegerile prezidenţiale.

Aceasta nu a fost prima dată când Cristian Preda a cerut demisia Elenei Udrea. Pe 19 august, Preda spunea: Udrea să-şi dea demisia. Băsescu iese "şifonat" din această afacere

Imediat după congresul PMP în care Elena Udrea a fost aleasă preşedinte al partidului, Teodor Baconschi a demisionat din formaţiune.

Citiţi şi Fondatorul PMP a demisionat din partid. Adrian Papahagi: "Adio, PMP! Udrea, un produs periculos al noii generaţii de politicieni"

×
Subiecte în articol: cristian preda PMP Elena Udrea
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close