Antena 3 CNN Politică Cristian Preda: Am pierdut mai rău decât ne aşteptam. ARD a reuşit boicotul, nu şi scrutinul

Cristian Preda: Am pierdut mai rău decât ne aşteptam. ARD a reuşit boicotul, nu şi scrutinul

Cristian Preda: Am pierdut mai rău decât ne aşteptam. ARD a reuşit boicotul, nu şi scrutinul
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    10 Dec 2012   •   22:05

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda spune că ARD a pierdut mai rău decât s-a aşteptat, acest rezultat fiind efectul dezbinărilor din formaţiunea democrat-liberală, al unei "autoamăgiri" şi al incapacităţii de a converti opoziţa faţă de suspendarea lui Băsescu într-un proiect de guvernare.

"După publicarea primelor rezultate, se pare că am pierdut mai rău decât ne-am aşteptat", scrie Cristian Preda, luni, pe blogul său.

Liderul PDL enumeră, "la cald", trei scurte explicaţii.



"Înfrângerea e efectul dezbinărilor din PDL, care au făcut, de pildă, ca o parte dintre primarii aleşi în iunie să nu se angajaze alături de candidaţii din decembrie", susţine el.

Înfrângerea este, de asemenea, "efectul unei autoamăgiri, care ne-a împins să credem că alegătorii vor trece cu vederea atât consecinţele nefaste ale politicii de austeritate, cât şi calitatea îndoielnică a unor candidaturi improvizate", consideră Preda.

În opinia sa, este şi efectul incapacităţii ARD de a converti opoziţia faţă de suspendarea lui Traian Băsescu într-un proiect de guvernare.

"Mai simplu spus: ARD a reuşit boicotul, nu şi scrutinul", adaugă liderul PDL.




USL a obţinut, în urma alegerilor parlamentare de duminică, pentru Senat, 60,03% din voturi, ARD are 16,95%, PP-DD a obţinut 14,18%, iar UDMR are 5,40% din voturi, arată rezultatele parţiale furnizate, luni, de Biroul Electoral Central, după numărarea voturilor din 81,49% din secţii.

La Cameră, USL a obţinut 58,63%, ARD - 16,69%, PP-DD - 13,53% şi UDMR - 5,31%.






×
Subiecte în articol: cristian preda ARD boicot scrutin
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close