Cristian Preda: ARD cere premierului să se pronunţe în privinţa eşecului numirii procurorului general şi a şefului DNA

de G.S.    |    24 Noi 2012   •   14:09
Cristian Preda: ARD cere premierului să se pronunţe în privinţa eşecului numirii procurorului general şi a şefului DNA Foto: Mediafax

Liderul PDL Cristian Preda a declarat, sâmbătă, că ARD îi cere premierului să se pronunţe în privinţa eşecului numirii procurorului general şi a şefului DNA, arătând că preşedintele este pus într-un blocaj deoarece nu poate numi în aceste posturi două persoane care au aviz negativ de la CSM.
   
"Vrem să ştim care este poziţia premierului în privinţa eşecului celor două numiri. Verdictul CSM este un blocaj pus preşedintelui, care nu poate să numească în acest funcţii două persoane care au aprimit aviz negativ de la CSM", a spus Preda.
   
El a arătat că premierul "tace mâlc" şi pune România într-o situaţie "penibilă", de a nu şti care este pasul următor.
   
"E o tăcere stranie, în condiţiile în care numirea procurorului general şi a şefului DNA este o parte esenţială a MCV", a spus Preda.
   
Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ, joi, numirea lui Ioan Irimie şi a lui Tiberiu Niţu la conducerea DNA, respectiv în funcţia de procuror general, ambii înregistrând cinci voturi "împotrivă" şi unul favorabil, acesta aparţinând ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru.
   
Avizul CSM este consultativ, decizia finală aparţinând şefului statului.
   
În 13 noiembrie, ministrul Mona Pivniceru a spus, într-o emisiune televizată, că nu ştie ce va face în cazul respingerii propunerilor sale pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al DNA, dar că "probabil" îi va desemna pe următorii doi în ordinea nominalizărilor pe care le-a făcut: Elena Hach şi Claudiu Dumitrescu.

Parteneri
x close