x close

Cristian Preda: ARD trebuie să fie reprezentat în viitorul Legislativ de un singur grup parlamentar

de G.S.    |    06 Oct 2012   •   15:32
Cristian Preda: ARD trebuie să fie reprezentat în viitorul Legislativ de un singur grup parlamentar 416 Foto: Mediafax

ARD trebuie să fi reprezentat în viitorul Legislativ de un singur grup parlamentar, ceea ce i-ar permite să aibă o şansă la revendicarea poziţiei de prim-ministru a declarat, sâmbătă, prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda.
   
"Este nevoie ca PDL să intre în negocierea viitoarei majorităţi, iar ARD să aibă un singur grup parlamentar, altfel PDL riscă să fie margnalizat pe scena politică", a declarat Preda, argumentând: "în acest fel să avem o şansă în revendicarea poziţiei de prim-ministru, pornind de la situaţia pe care ne-o dorim, aceea de a avea un vot în plus peste celelalte două grupuri".
   
Liderul PDL a mai declarat: "Ca să putem depăşi criza de încredere din acest moment, cred că este nevoie ca PDL să intre în  negocierea viitoarei majorităţi. Ca să atingem acest scop este nevoie să atingem 30 la sută din mandate, pentru că altfel vom fi ignoraţi. A nu participa în acest moment la formarea majorităţii înseamnă a fi marginalizaţi pe scena politică".
   
Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că prin alegerea viitorului preşedinte al României la mijlocul unui mandat parlamentar "este posibil ca autoritatea lui să fie diminuată".
   
"Un guvern instalat acum, în decembrie, cu o majoritate solidă, va putea să rămână, în principiu, patru ani.Preşedintele ales în 2014 nu va mai avea influenţa pe care a avut-o până acum în negocierea unei majorităţi", a explicat Cristian Preda.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati