Antena 3 CNN Politică Cristian Preda: Autoritatea politică din PDL e în criză. E un semnal de alarmă foarte serios

Cristian Preda: Autoritatea politică din PDL e în criză. E un semnal de alarmă foarte serios

Cristian Preda: Autoritatea politică din PDL e în criză. E un semnal de alarmă foarte serios
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    28 Mar 2012   •   13:32

Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că plecarea lui Sorin Frunzăverde din partid este "un semnal de alarmă foarte serios", că "autoritatea politică din sânul partidului e în criză" şi că este nevoie de un proiect naţional şi de coerenţă.

"Plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL e un semnal de alarmă foarte serios. Autoritatea politică din sânul partidului e în criză. În perspectiva alegerilor din acest an, acesta e un moment delicat. Nu e exclus ca şi alţii să procedeze la fel", scrie Preda pe blogul său.

Preda este de părere că solidaritatea nu se poate construi pornind de la soluţii improvizate.

"E nevoie de un proiect naţional, nu de disiparea energiilor în mici proiecte lăsate în seama unor filiale care resimt în primul rând nevoia de coerenţă. Dacă plecarea prim-vicepreşedintelui PDL va fi tratată într-o cheie emoţională - adică în termeni de trădare sau ca un gest care trebuie condamnat, iar nu înţeles - vom pierde şi mai mult. E nevoie de decenţă, nu de injurii. Nu sudalma, ci raţiunea învinge", mai scrie Preda.

Marţi, Sorin Frunzăverde, prim-vicepreşedinte al PDL, a anunţat că demisionează din partidul în care activa până acum, şi va trece la PNL.

Mai mult, reprezentanţii liberalilor au declarat că Frunzăverde va candida ca membru PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din partea USL, funcţie pe care o deţine şi în acest moment.

Frunzăverde a fost considerat unul dintre "greii" PDL, care a şi făcut comentarii critice la adresa democrat-liberalilor în ultimul timp.

Tot ieri, după anunţul demisiei lui Frunzăverde, trei parlamentari PDL şi 42 de primari democrat-liberali au anunţat că pleacă alături de colegul lor la PNL.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close