Cristian Preda avertizează: Ruptura în PDL este inevitabilă dacă, în 23 martie, vom avea sentimentul unei competiţii aranjate

de G.S.    |    10 Mar 2013   •   09:33
Cristian Preda avertizează: Ruptura în PDL este inevitabilă dacă, în 23 martie, vom avea sentimentul unei competiţii aranjate Foto: Agerpres

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, sâmbătă seara, la Suceava, că există riscul unei rupturi a partidului, dacă la Convenţia Naţională din 23 martie competiţia nu va fi corectă sau dacă învingătorul promite excluderi din partid, conform Mediafax.
   
Preda a spus la o întâlnire cu membri ai PDL Suceava cu ocazia prezentării moţiunii "Reformiştii" de către Monica Macovei că în toate organizaţiile democrat-liberale prin care a trecut există teama de ruptură a PDL.
   
"Sigur că o ruptură ar fi dramatică, ar fi dramatică pentru că noi, în decembrie, am primit mandatul de a face opoziţie. Există şi o responsabilitate a guvernării, am avut-o, am plătit-o, dar există şi o responsabilitate a opoziţiei. Noi am primit o astfel de responsabilitate. Trebuie să facem opoziţie. Dacă partidul se rupe, acest grup parlamentar, care şi aşa e firav, se va sparge la rândul lui. Nu ne dorim acest lucru", a spus Preda.
   
El a subliniat că grupul ce susţine moţiunea "Reformiştii" nu consideră că partidul trebuie să se rupă, dar a menţionat că teama însă există şi cei care sunt astăzi la conducerea partidului, cei care au astăzi responsabilitatea organizării Convenţiei, trebuie să ia în calcul acest pericol.
   
"Pentru că există nişte condiţii care pot conduce la ruptură şi dacă nu ne confruntăm cu ele, şi ne facem iarăşi că plouă şi nu vedem care sunt aceste condiţii, vom da, din nou, peste dificultăţi mai mari. Iar ruptura se va produce, în primul rând, dacă nu va fi corectă competiţia. Nu suntem nici unul dintre noi copii. Dacă va exista suspiciunea că întrecerea din 23 martie nu a fost corectă, ruptura e inevitabilă", a spus europarlamentarul.
   
Cristian Preda a mai arătat că cei care au responsabilitatea de a organiza Convenţia Naţională, de a gestiona trimiterea delegaţilor, trebuie să organizeze în condiţii statutare trimiterea delegaţilor şi nu "cu tot felul de mişmaşuri făcute din nou pe bani".
   
"Cei care au responsabilitate trebuie să se gândească de două ori. Ruptura e inevitabilă dacă, în 23 martie, vom avea sentimentul, unii dintre noi, că intrăm într-o competiţie care este aranjată", a arătat Preda.
   
El a mai spus că ruptură în partid riscă să fie dacă învingătorul promite excluderi.
   
"Nu am primit deloc bine ameninţările cu excluderea care au venit în timpul acestei competiţii. Ce competiţie e aceea în care, întrucât eşti şef  în acest moment, îi ameninţi cu excluderea pe concurenţii tăi. Asta e competiţie decentă sau competiţie de maidan?", s-a întrebat Cristian Preda.

x close