Antena 3 CNN Politică Cristian Preda, colegilor din PDL: Ar trebui nu să mă sancţionaţi, ci să-mi fiţi recunoscători că v-am tras de mânecă

Cristian Preda, colegilor din PDL: Ar trebui nu să mă sancţionaţi, ci să-mi fiţi recunoscători că v-am tras de mânecă

Cristian Preda, colegilor din PDL: Ar trebui nu să mă sancţionaţi, ci să-mi fiţi recunoscători că v-am tras de mânecă
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Iul 2013   •   14:05
Europarlamentarul Cristian Preda le-a spus sâmbătă colegilor săi din Consiliul Naţional de Coordonare al PDL că dacă vor vota suspendarea sa din partid pentru şase luni, nedreptatea va fi insuportabilă pentru el şi se va despărţi de ei, conform Agerpres.
 
"Ar trebui nu să mă sancţionaţi, ci să-mi fiţi recunoscători că v-am tras de mânecă, în loc să vă spun vorbe meşteşugite v-am spus adevărul. Dacă veţi aproba totuşi suspendarea, nedreptatea va fi pentru mine insuportabilă, mi-e teamă că în asemenea caz ne despărţim şi va dura mai mult de şase luni până să ne regăsim", a spus Preda la Consiliul Naţional de Coordonare. 
 
El a adăugat că pe 6 iulie 2012 o majoritate parlamentară agresivă îl suspenda pe Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, iar la fix un an de la acel eveniment resimte la fel de acut nedreptatea comisă atunci şi este el însuşi ameninţat cu o suspendare. 
 
"Situaţiile au în comun mai mult decât suprapunerea datelor din calendar, e vorba şi în cazul meu tot despre un act profund nedrept. Parcursul meu în PDL nu a fost lin, din 2009 de când am intrat în partid am fost deseori criticat de liderii PDL, s-a întâmplat aşa atunci când am considerat că Monica Iacob Ridzi va aduce prejudicii şi echipei guvernamentale şi partidului. A nemulţumit conducerea PDL şi când am afirmat că nu putem combate corupţia având lângă noi primari corupţi, am fost admonestat când am spus că politica de austeritate nu trebuie înfăţişată ca o binefacere, ci ca o grea încercare", a precizat Preda. 
 
Europarlamentarul a mai spus că a greşit uneori, mai ales prin exagerare, şi a făcut câteva afirmaţii nepotrivite la adresa lui Emil Boc sau a lui Theodor Stolojan pe care le regretă. 
 
"Motivul pentru care BPN a propus să fiu suspendat este criticarea în public a lui Vasile Blaga, toată lumea ştie. În propunerea BPN scrie că am încălcat articolul din statut care spune că nu aş fi promovat opţiunile partidului din programele electorale, că nu am pus în practică deciziile conducerii, că nu aş fi susţinut candidaţii partidului. Resping categoric toate aceste acuzaţii ca neadevărate. Ele au fost născocite. Membrii BPN sunt deranjaţi că am avut opinii diferite de cele ale lui Vasile Blaga, dar ştiţi bine doar bolşevicii reduceau partidul la un om, vă rog, nu fiţi bolşevici. Suntem într-un conflict de opinie", a menţionat Preda. 
 
El a mai spus că a criticat trei opinii ale şefului PDL şi nu îşi retrage afirmaţiile.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close