Antena 3 Politică Cristian Preda: După alegerile din 9 decembrie, publicul ne-a perceput ca pe nişte învinşi

Cristian Preda: După alegerile din 9 decembrie, publicul ne-a perceput ca pe nişte învinşi

de G.S.    |    23 Feb 2013   •   15:43
Cristian Preda: După alegerile din 9 decembrie, publicul ne-a perceput ca pe nişte învinşi
Sursa foto: Foto: Agerpres

Eurodeputatul PDL Cristian Preda declarat, sâmbătă, la CNC al partidului, că în BPN au existat decizii contradictorii, arătând că după alegerile din 9 decembrie publicul i-a perceput pe democrat-liberali ca pe nişte învinşi, dar singurii care şi-au asumat eşecul au fost doi membri ai conducerii.
   
"După alegerile din 9 decembrie, partidul s-a instalat într-un conflict dramatic cu percepţia publicului. Publicul ne-a perceput ca pe nişte învinşi, în timp ce conducerea partidului avea dorinţa de a convinge că nu a fost înfrângere. Singurii care şi-au asumta eşecul alegerilor au fost doi membri în BPN, eu şi Sever Voinescu, care nu participasem la alegeri", a adăugat Preda, care a apreciat că singura variantă ar fi fost demisia întregului BPN.
   
El a arătat că obiectivul principal al PDL este de a căuta explicaţii pentru faptul că a obţinut 16% la parlamentare, deşi şi-a propus 33%.
   
Cristian Preda a arătat că, în perioada dintre referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu şi alegerile parlamentare din decembrie, "partidul a cunoscut o divizare, o fragmentare", iar după 9 decembrie între mmembrii PDL a apărut "teama de sciziune".
   
"A doua lovitură a evoluţiei politice a PDL a fost transformarea neîncrederii în lideri într-o neîncredere în colegi. Încrederea în cei care se aflau în conducerea partidului nu a crescut", a spus Preda.
   
El a arătat că în prima fază a fost găsit drept vinovat Emil Boc, iar apoi Traian Băsescu.
   
"Această neîncredere s-a transformat într-o neîncredere în toţi colegii. (...) Toată lumea suspectează pe toată lumea", a mai spus Preda.
   
El a criticat faptul că în BPN au fost luate decizii contradictorii, arătând că iniţial s-a spus că au prioritate pe liste senatorii şi deputaţii aleşi în legislatura trecută, iar după câteva săptămâni BPN a decis ca listele finale să fie hotărâte de preşedinţii organizaţiilor locle.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close